Restaurant De la Riva, a Madrid. A quatre passes de l'estadi Santiago Bernabeú. Una taverna de menjar casolà (de luxe, això sí) en la que els "Viva España", "Viva la Guardia Civil", l'himne del Reial Madrid, els quadres de toreros i fins i tot, del dictador Francisco Franco formen part de l'ecosistema.Un establiment molt actiu (políticament) a les xarxes socials, on podem trobar elogis a VOX, fastigosos atacs a Oriol Junqueras o mofes sobre Pedro Sánchez. El seu compte a Instagram és una orgia ultra, així com les sobretaules, on la cridòria nacionalista espanyola acompanya el "café, copa y puro" dels seus parroquians. Un temple dels fatxes madrilenys que presumeix, fins i tot, d'il·lustres comensals: El rei emèrit, Joan Carles I.

"Algo tiene el agua cuando la bendicen, observad la foto, todos sonríen. Viva España, Viva el Rey, Viva el Orden y la Ley... y Viva la Guardia Civil!!!!" Aquest és el text que acompanya a la imatge pujada pel Pepe Morán, l'amo del cotarro, en compartir una fotografia presa fa un any i que (no sabem perquè) acaba de pujar a la xarxa. Allà trobem al monarca entusiasmat amb el personal de l'establiment, reconvertits en groupies de 'Juanito'. El que no sabem és si la seva joia atén a la qualitat de la cuina, a l'amplia bodega del local o a l'inflamat ambient ultra que allà s'hi respira. Tot i que, fent càlculs, el dinar podria ser per celebrar l'operació de genoll a la que es va sotmetre el 7 d'abril de 2018. Sigui com sigui, l'elecció de l'establiment parla molt (i no gens bé) de les preferències del Borbó.

franco @restaurantedelariva

@restaurantedelariva

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"The Tailor of Dr Sanchez" The Film

A post shared by Pepe Moran (@restaurantedelariva) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

A post shared by Pepe Moran (@restaurantedelariva) on

Junqueras @restaurantedelariva

@restaurantedelariva

Un temple de la nostàlgia feixista, a banda d'enemic de qualsevol inclinació allunyada del "una, grande y libre", on l'aigua beneïda fa miracles: El de treure de la seva tomba al dictador Franco i asseure'l al costat del seu hereu. Una estampa carpetovetònica de la que l'emèrit ja no s'amaga.