Joan Carles I, el rei emèrit, el rey campechano, l'amic de Corinna, acaba d'anunciar la seva voluntat i desig de deixar de desenvolupar activitats institucionals i completar la seva retirada de la vida pública a partir del 2 de juny, en complir-se cinc anys de l'abdicació, segons un comunicat de la Zarzuela. Paulatinament aparcat de les representacions monàrquiques des de fa un temps, la seva presència pública es limitava els darrers temps a fotre's tiberis i a deixar-se veure en diferents corridas mentre els toreros li brindaven orejas y rabos.

joan carles toros GTRES

GTRES

El Borbó li ha escrit una carta al seu fill Felip explicant-li els motius: "Majestad, querido Felipe: creo que ha llegado el momento de pasar una nueva página en mi vida". L'emèrit explica que des que va fer els 80 anys, ha "venido madurando esta idea, que se reafirmó con motivo de la inolvidable conmemoración del 40 Aniversario de nuestra Constitución en las Cortes Generales". JC s'omple la boca dient que tan solemne acte el va omplir de orgullo y satisfacción... "Un acto solemne, lleno de emoción para mí, que me hizo evocar, con orgullo y admiración, el recuerdo de tantas personas que contribuyeron a hacer posible la Transición política".

joan carles abraça felip gtres

GTRES

I frase final perquè als monàrquics se'ls caigui la llagrimeta: "Tomo esta decisión desde el gran cariño y orgullo de padre que por ti siento, con mi lealtad siempre. Un grandísimo abrazo de tu padre":

Les reaccions a la xarxa no s'han fet esperar:

Els darrers temps a Joan Carles se l'ha vist, però, més malmès que de costum, amb crosses a tot arreu i havent-lo hagut d'operar d'un càncer de pell. Veurem, doncs, on i quan se'l veu en actes públics, ja sense la obligatorietat de representar la Corona. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat