Les aigües de Zarzuela segueixen baixant brutes. Els cronistes reials s'entretenen entre els vestits de Letícia o el paper de la no tan santa Sofia, però el rovell de l'ou és un altre. El rei emèrit és un corrupte confés, defraudador fiscal, lobbista d'interessos espuris i comissionista. I Felip VI només té una legitimitat: Joan Carles. Calen molts periodistes servils per amagar la realitat. No és el cas de Jaime Peñafiel. Als seus 88 anys, el degà escriu una columna al digital República.com que revela un secret a crits: el pare detesta el fill.

joan carles felip GTRES

Joan Carles es mira Felip, GTRES

Escriu Peñafiel el que ja se sabia, que Joan Carles va imposar als pares de la Constitució que la successió monàrquica fos masclista. No hereta el fill o filla gran sinó el fill masculí. Elena marginada com a primogènita i rei és el tercer, per ser un home. Només Miquel Roca i Miguel Herrero de Miñón queden vius dels que la van redactar, però queda clar que la Constitució és una porqueria masclista, contradictòria en ella mateixa: un article prohibeix discriminar les dones i un altre article les discrimina per dones. La raó esgrimida és que Elena no tenia capacitat intel·lectual per regnar.

infanta elena ganyota GTRES

infanta Elena GTRES

Peñafiel revela, un cop sabut que la filla gran és l'única que ha visitat el pare pels seus 83 anys a Abu Dhabi: "Me gustaría haber sido testigo no solo del reencuentro en el exilio, sino de sus conversaciones. Ante lo que está pasando por decisión de su hijo, Juan Carlos puede haber llegado a la conclusión de haberse equivocado. De haber respetado la primogenitura, Elena hubiera sido reina, con todo Derecho y él no se encontraría muriéndose en el exilio. ¡Qué caro lo está pagando!". 

Joan Carles Infanta Elena GTRES

Joan Carles i la seva filla favorita, als toros, GTRES

Joan Carles, penedit de no haver deixat que la "princesa Elena" fos ara reina Elena. Espanya té un "plantel de reinas por derecho propio como Isabel de Castilla, Blanca de Navarra, Petronila, Juana de Aragón o Isabel II. Lo verdaderamente tradicional ha sido que las mujeres no tuvieran impedimento para ocupar el trono”. En un país amb militars colpistes declarats, si el cotxe on van Felip i les filles pateix un accident, la següent en la successió seria la reina Elena. No serà "la prepará".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat