El dia dels reis mags, els reis d'Espanya van preferir, com cada any, envoltar-se d'armes i galons militars que de regals i xocolatines. La Pasqua Militar va omplir de salutacions marcials i medalles el matí de Felip i Letícia. Un tètric espectacle per inaugurar el dia més màgic de l'any.

felipe letizia pascua militar

Felip i Letícia a la Pasqua Militar (@CasaReal)

felipe letizia pascua militar2

Felip i Letícia a la Pasqua Militar (@CasaReal)

Després de la pompa i circumstància de la desfilada, els reis i les seves filles van aprofitar la tarda per seguir una altra tradició habitual en aquest dia: menjar-se el tortell de reis. On? A casa el sogre i pare de la reina, Jesús Ortiz, i la seva dona. Qui va trobar la fava? No ho sabem, però tranquils que segur que els regals que va repartir la família reial els vam pagar entre tots nosaltres amb els nostres impostos. Una xocolateta calenteta per acompanyar-ho en la seva visita a la zona residencial de Pozuelo de Alarcón on hi té el domicili el pare de Letícia. Explica Vanitatis que van sortir que ja era "noche cerrada. Fue entonces cuando pudimos ver la mejor imagen de Felipe, Letizia, Leonor y Sofía, aunque con el tintado de los cristales y el ángulo no se podía contemplar a la familia con claridad. Saludaron a los medios desde el vehículo, que conducía el propio don Felipe. Doña Letizia llevaba una bufanda beis y ocupaba el asiento del copiloto mientras que sus hijas estaban en la parte de atrás del vehículo".

DL u472437 001

Família Reial (GTRES)

La imatge va tornar a esvalotar els monàrquics de socarrel. Perquè Felip i cia. van tornar a passar-se pel forro una norma bàsica, no escrita, sobre preservar el futur de la institució. La reialesa indica que hi ha una directriu molt sabuda que és aconsellable que els reis i la seva descendència segueixin fil per randa: la de no viatjar en el mateix vehicle. Volar en avions separats, anar en cotxes oficials separats... Per si hi ha algun accident en algun dels dos i que es pogués preservar el seu regnat, per un tema de seguretat. Cosa que novament, no va ser així. Tots quatre al mateix cotxe.

DL u472437 005

Família Reial (GTRES)

Quan qui regnava era Joan Carles, era habitual veure'l arribar als llocs a ell i a Felip en vehicles diferents. Cosa que continua passant quan Felip i Elionor van a actes oficials. Potser hauran pensat que la informalitat de l'acte els permetia una petita llicència. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat