La setmana de la Constitució no s'acaba fins que Jaime Peñafiel hi diu la seva. El cronista reial fica el dit a la nafra de l'article més anticonstitucional de la Constitució: el que discrimina la dona a la successió al tron. Escriu Peñafiel a El Mundo: "Juan Carlos decidió borbonear presionando a los padres de la Constitución para que mantuvieran la preferencia del varón sobre la mujer". La raó? "Se iba a introducir un cisma tremendo en la Familia Real porque tanto Don Juan como Don Juan Carlos habían tenido hermanas más mayores que ellos". Aquesta va ser l'excusa que va escampar Zarzuela però la raó era una altra.

infanta elena GTREs

GTRES

Peñafiel escriu un tabú de la Casa Reial: les poques aptituds de la primogènita infanta Elena: "Los motivos del Monarca eran otros muy diferentes. Dudaba de la estabilidad emocional de su primogénita, la Infanta Elena, a quien no consideraba en condiciones, digamos intelectuales, para ser la heredera. ¡Tenía todos los derechos!". La discriminació de Joan Carles cap a totes les dones que tinguin germans de la seva descendència es basa en que Elena no és "prou llesta".

 

rei joan carles i infanta elena  GTRES

GTRES

Al final, la seva filla gran és la que se li assembla més: superba, amant del toreig i amb un matrimoni fracassat. Com seria ara Espanya si el Rei no hagués aturat l'esmena per evitar aquesta absurda discriminació, amb la reina Elena I al tron i amb Jaime Marichalar de rei d'Espanya?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat