Felip VI intenta fer el millor truc de màgia del món: fer veure que el seu càrrec és guanyat i no heretat. Ho té difícil mentre visqui Joan Carles, que és la seva única font de legitimitat. L'emèrit, defraudador confés, segueix vivint a l'exili daurat dels Emirats i el fill fa veure que no va amb ell.  Els diputats, aquests sí elegits en urnes, no callen tots. Un dels més actius tot i haver deixat el Congreso, Iñaki Anasagasti, ha trobat que si el rei pare era "el campechano" el rei fill ja no pot ser "el preparao".

rei fleipe mascarilla militar EFE

mudito

Felip tapat i callat, EFE

La conversa ve a tomb perquè ni pel discurs de Nadal ni pel de la Pasqua Militar, el cap de les Forces Armades no ha dedicat ni un paràgraf a condemnar els militars colpistes que li envien cartes contra la democràcia. En la seva posició és evident que qui calla atorga. O els té por o pensa com ells. El silenci és intolerable. I el del PNB té més gosadia que molts altres. Felip és com l'últim nan de Blancaneus: "Mudito".

felip elionor desenfocada GTRES

Felip i Elionor, desenfocada, GTRES

Ni Joan Carles era "campetxano" sinó barrut i defraudador, ni Felip era preparat, van aprovar-li els estudis i la carrera militar sense tenir el nivell. Vista com està la Corona, el millor malnom de Felip VI és "el último".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat