La primera missa de Resurrecció dels reis a Palma ha deixat seqüeles, i la pitjor és la que afecta a la part més vulnerable de la Família Reial: l'hereva. Elionor és princesa i menor d'edat. Les càmeres l'enfoquen als 13 anys , edat amb la que farà el seu primer discurs en el lliurament dels Premis Princesa de Girona que, com va explicar En Blau, es farà a Barcelona. Mentre arriba aquest moment, la revista del cor més royal, Hola, li dedica un retrat de la nena perfecta: parla tres idiomes (l'escola és bilingüe en castellà i anglès), estudia àrab, marxarà a estudiar fora d'Espanya i rebrà formació militar. Tot pensat com si arribés a regnar, cosa que Jaime Peñafiel i Pilar Eyre creuen que mai no passarà.

portada leonor3 z

Comparin les deus elionors de 2019 i 2018. L'operació netejar la imatge d'Elionor perquè hereti la Corona ha començat, però qui ho contraresta és el degà. Escriu Jaime Peñafiel a republica.com sobre l'actitud d'Elionor a Palma: "Quien mas dañada quedó fue, sin duda alguna, Leonor, una niña que demostró ser digna hija de su madre, que la está educando a imagen y semejanza. ¡Hasta mira ya igual que su mamá!¿A qué venia rechazar violentamente la mano de su abuela cuando ésta la posaba, tan cariñosamente, sobre el hombro de la nieta? No creo que tan mal gesto sea capaz de tenerlo con su abuela materna, Paloma Rocasolano, encargada de sus principescas nietas cuando mamá se ausenta por viajes oficiales". 

elionor palma 2019 GTRES

GTRES

Peñafiel sap com Letícia educa l'hereva enfrontant les seves dues àvies: mentre Sofia no pot ni tocar la nena en públic, Paloma Rocasolano és qui cuida les nenes quan Letícia viatja a l'estranger. En Blau ja va explicar fa 2 anys com Sofia es queixava amargada que no li deixaven veure les netes i Peñafiel ho recorda amb cruesa: "Sofía dijo: Lo estoy pasando muy mal, al hablar de sus nietas: “¡No se cómo están! ¡No las veo nunca! ¡No me dejan verlas! Yo que vivo al lado, no puedo ir a su casa y, sin embargo, la madre de Letizia está siempre ahí metida!”.

paloma rocasolano  GTRES

Paloma Rocasolano / GTRES

Peñafiel acaba amb el mite: Elionor no regnarà perquè la seva imatge empitjorarà. Letícia està encarregant la seva educació no a la iaia Sofia sinó a la iaia Paloma. Si també cau Elionor, l'última esperança de la Corona és una altra Sofia: la infanta.

germanes elionor i sofia efe

EFE

La filla petita de Letícia ha fet una estirada, és més alta i menys exposada que la princesa. Els cronistes li concedeixen a la infanta Sofia un caràcter més desimbolt i pot acabar semblant menys estirada i la preferida dels súbdits. És l'essència de reis i reines: si una no serveix, que passi la següent. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat