La reunió de la Fundació Princesa de Girona ha pres una decisió difícil: els seus Premis ja no es lliuraran a la ciutat de Girona. Així s'ha decidit després que l'últim acte de lliurament dels guardons s'exiliés a Vilablareix al Centre del Celler de Can Rocaper la negativa de les autoritats gironines a servir un espai a la Casa reial.  El proper novembre de 2019, quan es compleixin 10 anys d'aquests guardons i quan, presumiblement, debutarà Elionor en l'acte de lliurament, l'acte no es farà a Girona sinó a Barcelona. Aquest dimarts s'ha decidit així en reunió ordinària del Patronat de la Fundació presidit pels reis d'Espanya, pares de la princesa de Girona.

premis princesa girona patronat CR

Casa real

Reunits al Palau Reial, els patrons han utilitzat l'excusa del desè aniversari per proposar i votar a favor de canviar la seu. Es manté a Catalunya però lluny de la ciutat de la que és princesa Elionor. La nena que tenia 12 anys quan es van lliurar els darrers premis està previst que s'estreni en la propera edició ara que ja ha fet 13 anys, la mateixa edat que tenia el seu pare quan va llegir el seu primer discurs dels seus Premis Príncep d'Astúries.

felip 13 anys TVE

TVE (Oviedo,1981)

Va ser l'Ajuntament de Girona, en mans del PDeCat, el que no va cedir l'espai a causa del discurs de Felip VI hostil amb l'independentisme. El passat mes de juny plovia a Vilablareix el dia dels premis i el moment més recordat va ser quan Letícia va negar-se a cedir el paraigües al rei Felip. Ara els reis s'aixoplugaran un mes més plujós a Barcelona, on no tindran problemes per trobar un espai adient per l'acte més solemne que protagonitzarà la filla gran, hereva al tron i titular del premis en qüestió.

Reina Leticia Premis Princesa de Girona - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

El Patronat dels Premis, Zarzuela i els reis no han tingut en compte que al maig hi ha eleccions municipals i potser Girona, o Barcelona, canvien d'alcalde. El proper novembre pot haver-hi alcalde unionista a Girona, o alcalde independentista a Barcelona. Però Felip i Letícia no es refien de Girona i volen que un dia tan important per ells sigui lluny. Segons tots els indicis, després que llegís l'article 1 de la Constitució, el proper novembre Espanya veurà el primer discurs oficial d'Elionor.