El ciutadà Iñaki Urdangarin vol ser anònim. Gaudir de la seva estrenada condició de divorciat amb la seva parella de Vitòria-Gasteiz, Ainhoa Armentia. Anar, venir, viatjar, gaudir, fer el que li roti. Sense mirades indiscretes, sense haver de preocupar-se per la seva intimitat ni seguretat, ara que va per la vida sense escorta. Objectius comprensibles, però també irreals. No, Iñaki, no. Sap greu, però és una entelèquia. No et cases amb una infanta d'Espanya, t'emboliques en negocis tèrbols amb el vistiplau del sogre, ets el primer royal que entra a la presó i li poses les banyes, amb perdó, de manera pública a la teva dona, per després reclamar privacitat i oblit mediàtic. Ai. Ha begut oli. Només el temps li donarà una mica de treva, fins a convertir-se en un èmul de Jaime Marichalar. I tots sabem que l'ex de l'Elena encara suscita interès informatiu i tafaner. O sigui, que el basc podrà assolir la meta només a mitges. 

Urdangarin i Armentia, ara veïns de la mare Claire Liebaert en la urbanització de la capital d'Euskadi, tenen un altre repte important. 4, concretament. Juan, Pablo, Miguel i Irene. És a dir, els fills que va tenir amb la Borbó. Se'ls volen guanyar, normalitzar les relacions, passar les pàgines més fosques del rebuig i la revenja. Cap d'ells té interès a fer-ho, però. La mare Cristina va per davant, i ella no vol sentir a parlar de l'Ainhoa. En tot cas, el desglaç arribarà, tard o d'hora. Potser incomplet, perquè la benjamina Irene és la més bel·licosa. Li agrada ajudar a Cambodja, però a una basca no li dona ni el bon dia. Coses que passen. L'únic que de moment ha trencat el cordó ha estat en Pablo, el jugador d'handbol del Granollers. L'excusa dels partits va propiciar una jugada poc neta de l'exduc, presentant-se en un pavelló acompanyat de la seva parella i forçant l'encontre al màxim. 1 de 4, i plorant. 

Iñaki Urdangarin Ainhoa Armentia Instagram
Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia / Instagram

La sortida del Pablo de la disciplina del FC Barcelona, equip on el seu pare és una llegenda esportiva,  ha trencat les dinàmiques de l'Iñaki pel que fa a les seves escapades de Vitòria cap a Catalunya. La carrera del fill li preocupa, vol transmetre-li tot el seu coneixement de l'esport, que n'és molt. Acostuma a veure'l en els partits fora de casa, però també en algunes ocasions com a local. Hom pensaria que, en aquestes ocasions, fa viatges llampec: surt del País Basc, fa el que ha de fer a Granollers i se'n torna a cuitacorrents. No és així, segons revela el digital 'Vanitatis', amb fonts a la branca barcelonina de la família Urdangarin. Aquest cognom està minvant a la capital de Catalunya. Tots se'n van. Pugen al nord, posant distància i buscant calma, així com anonimat. El de l'Iñaki.

Iñaki Urdangarin beso Pablo GTRES
Iñaki Urdangarin i Pablo / GTRES

Urdangarin "viaja a Catalunya mucho más de lo que nos pensamos y de lo que le vemos, pero lo hace a otro lugar, no a Barcelona". L'amagatall es troba a l'Empordà, on la seva germana Ana s'ha traslladat definitivament, deixant la casa modernista del Putxet en la que Iñaki va començar el seu romanç amb Cristina. Fa uns mesos uns vianants el van reconèixer a la zona, vestit de ciclista i acompanyat d'una Ainhoa que anava de carrer. Després van visitar Girona i el Barri Vell, menjant-se un gelat com tortolitos. Viladrau, Sant Mori…  El vincle de l'Iñaki amb diferents comarques i indrets gironines ve de lluny. Ara, en aquesta casa empordanesa, potser organitza encontres discrets amb el Pablo. Per compartir temps, donar-li consells i fer de mediador amb la resta dels germans. Veurem si se'n surt o si és missió impossible.

Iñaki partido GTRES
Iñaki Urdangarin després d'un partit del Pablo / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!