La notícia del divorci d'Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó és la gran bomba de les revistes del cor d'aquest dimecres. La revista 'Hola' revela en exclusiva que es van reunir secretament a Barcelona a finals de 2023 o principis del 24 en una notaria, posant punt final a 26 anys de casats, 2 de separació afectiva, mesos d'empresonament fantasma i més d'una infidelitat. La definitiva, pública i notòria gràcies a la revista 'Lecturas', la d'Ainhoa Armentia a les platges del País Basc francès. Iñaki retrobava l'amor amb una companya de feina i jugava d'amagat de la seva dona i els seus 4 fills. El van enxampar, clar, o fins i tot va deixar que l'enxampessin. Buscava el penal. També la targeta vermella. EL VAR ha trigat força, però al final tenim sentencia. Vida nova. 

Dos anys després d'aquell escàndol i d'una negociació eterna amb versions contraposades, l'horitzó s'ha aclarit per a la llegenda de l'handbol blaugrana i la seva parella. Poden fer el que els hi roti. Fins i tot casar-se, ves a saber. De moment del que més se n'ha parlat és de les intencions de la parella de crear el seu niu d'amor a la ciutat. Fonts (no gaire) ben informades especulaven sobre la compra i reforma d'una "casa en una exclusiva zona de Vitoria". Sense cap dada més. Sobretot perquè no tenien ni la més remota idea. En canvi, la revista de la salutació ha estat molt més concreta, versemblant i també sorprenent, en revelar l'autèntic habitatge que acaben d'estrenar. Una realitat molt diferent i que fa compadir de l'Ainhoa. PobraLa primera en la frente. 

Cristina Iñaki Ainhoa Hola
Cristina, Iñaki i  Ainhoa / Hola

Les hores prèvies a la publicació del divorci definitiu, s'ha conegut que Iñaki havia avançat una mica més en la normalització de les relacions familiars entre uns i altres. A veure: l'Ainhoa és persona non grata, en general. La Cristina l'odia, els seus fills saben que millor no acostar-s'hi gaire i fins i tot la mare d'Iñaki, afí a la seva exdona, li feia el buit. L'Iñaki s'avergonyia i dilatava el moment. Però Urdangarin està demostrant ser un mag de l'estratègia i del joc brut: va fer que Pablo Urdangarin la conegués, en presentar-se per sorpresa en un partit del Granollers, el jove no tenia escapatòria. I amb la Claire Liebaert ha passat alguna cosa semblant: l'ha hagut de conèixer perquè ja no està casat amb la Borbó... i perquè l'ha portat a viure al seu costat. Efectivament: Iñaki i Ainhoa s'han traslladat a la mateixa urbanització. 'La Urba', que li diuen els pijos vitorianos, al Passeig de Fray Francisco. Un complex residencial que està molt bé, però no és ni el més exclusiu, ni el més nou.  Allà no hi ha cases unifamiliars: són pisos. Grans, però amb un munt d'anys. N'han llogat un. A prop de la sogra que no la volia ni veure. Home, doncs no seria el gest més romàntic, no. Més aviat és humiliant.

ainhoa Armentia Iñaki Urdabgarin Instagram
Ainhoa Armentia i Iñaki Urdangarin / Instagram

L'Iñaki no vol separar-se de la mare, de 89 anys, però tampoc del seu passat. Aquell pis i aquella urbanització és el que millor coneix de la ciutat. Aquí és on va viure en arribar novament a la ciutat des de la presó. A casa de la mare. La bugada, els tuppers, la bicicleta... i els nens, clar. La casa de la iaia, de l'amona, és aquesta. L'ambient està impregnat de Cristina, de Borbons, d'una vida passada. I Ainhoa se l'haurà d'empassar: quin gran regal per obtenir la tan anhelada llibertat. Liebaert va supervisar el desembarcament de la parella als seus dominis. Normal que diguin que ja la coneix, clar. Ara sí que no la pot evitar. Se l'han posat als morros. Armentia només podrà evadir-se quan torni a veure els seus dos fills, que viuen al domicili que va compartir amb el seu ex. Serà el seu oasi, l'escapatòria. Mal comencem. 

Iñaki Urdangarín con su madre Claire Liebaert GTRES
Iñaki Urdangarin amb la mare Claire Liebaert / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!