El lligam de Cristina de Borbó i Iñaki Urdangarin amb Barcelona ha estat intens durant dècades. Es van conèixer a Catalunya, els seus fills han nascut a la capital, les feines de tots dos s'ubicaven a la ciutat. La més cridanera era la del basc, és clar: una llegenda esportiva de primera magnitud al F.C. Barcelona d'handbol. El millor equip del món sempre ha comptat amb els cracs més potents a les seves files, i l'Iñaki ho va ser durant 14 temporades de glòria. La seva samarreta encara penja del Palau i ni tan sols els seus escàndols han provocat que li retirin aquest honor. Després va venir el canvi d'estat civil, d'escala social i d'ocupació. Tots sabem com va acabar la cosa. Resumint molt, amb la parella lluny de Barcelona: van fotre el camp amb l'huracà del Cas Noós i l'entrada de l'Iñaki a la presó. Ara quan tornen ho fan per separat i per motius puntuals relacionats amb Pablo Urdangarin: el fill que segueix les passes del pare. O les seguia.

El descens als inferns de l'exduc de Palma va ser absolut, però entre tanta foscor encara va poder comptar amb ajuts inestimables: per exemple, el de Valero Rivera, una altra llegenda del club. Gràcies al tècnic en Pablo va entrar al Barça a entrenar-se amb el 'B' i a començar a madurar esportivament. Venia d'aventures a Hannover i Nantes, però vestir de blaugrana era el repte que sempre havia somiat. Durant 2 temporades ha fet coses bones amb el filial. Fins i tot ha tingut minuts al primer equip. Però el noi de 22 anys en vol més, i a la constel·lació d'estrelles del Barça això són paraules majors. Per això ha pres una decisió: Mundo Deportivo informa que no renovarà i marxa a un altre club històric de l'ASOBAL, el Granollers. Entrenarà i jugarà a 50 quilòmetres de distància de casa seva a Sant Joan Despí i de la seva nòvia Johanna Zott, que no en tindrà prou amb l'escúter per arribar a animar-lo a correcuita. El que calgui per jugar a l'elit.

EuropaPress 4400875 pablo urdangarin partido balonmano barca contra helvetia anaitasuna 23
Pablo Urdangarin / Europa Press
Iñaki Urdangarín Barça GTRES
Iñaki Urdangarín / GTRES

Pablo Urdangarin i el pare Iñaki cada cop més lluny de Barcelona i del Palau Blaugrana

La notícia és una bomba que planteja preguntes: hi haurà trasllat del Barcelonès al Vallès Occidental? Passarà molt de temps amunt i avall, una horeta cada trajecte. Marxar de Barcelona és una decisió important: la tindrà a prop, però ja no serà el mateix. Una mica el que li ha passat al seu pare, de qui Vanitatis assegura que fa setmanes i fins i tot mesos que no visita Barcelona. Desaparegut, passen coses: els amics en comú amb la seva futura exesposa li han girat l'esquena i els col·legues propis han vist com suspenia sopars i trobades en l'últim moment. Urdangarin es refugia a Vitòria-Gasteiz amb la seva nòvia Ainhoa Armentia negociant un suculent divorci i ja no es deixa caure tant per Barcelona. Tampoc pel Blaugrana: de fet és més habitual veure'l als partits de fora de casa, com fa unes setmanes a Burgos. En canvi, Cristina presència amb regularitat els compromisos del fill com a local, fins i tot fent companyia a la nòvia d'en Pablo.

Johanna Pablo i la infnata al Palau EP
Johanna Zott, Pablo Urdangarin i la infanta Cristina al Palau Blaugrana / Europa Press
Iñaki Urdangarin Ainhoa Armentia Instagram
Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia / Instagram

Granollers, nou punt d'interès 'royal'

La separació dels Urdangarin Borbón i Barcelona és un fet. Hi ha forces tel·lúriques que els allunyen. Potser no semblen gaire importants perquè no marxa del país, però de moment ens deixa una evidència: en Pablo no és l'Iñaki. No l'emularà, i això, ben mirat, és el millor que li podia passar. Potser no arriba mai a petar i convertir-se en un mite de la selecció espanyola, el seu gran somni, però si segueix la senda correcta serà més feliç i s'estalviarà disgustos. El que queda per veure ara és sucós: com rebrà la seva nova afició el fitxatge royal i la motxilla que porta? Cristina al pavelló del Granollers setmana sí setmana no? Anem comprant crispetes, hi haurà xou. 

Infanta Cristina y Pablo Urdangarin GTRES
La infanta Cristina i Pablo Urdangarin / GTRES

Ni comtes, ni ducs, ni rei... ni els seus fills. Barcelona més republicana que mai.