La infanta Cristina no fa bona cara per Nadal. Aquestes festes ja no signifiquen pau, amor i harmonia. El regust és molt més amarg: fa un parell d'anys començava a ensumar-se una torrada demolidora que, en començar 2022, esclatava amb les fotos d'Iñaki Urdangarin de la mà d'una rossa a les platges del País Basc francès. Una senyora de Vitòria que responia al nom d'Ainhoa Armentia i que va significar la fi del matrimoni. Malgrat anunciar la separació, el divorci s'està fent esperar. I no arribarà, presumiblement, fins després de l'arribada dels Reis d'Orient, encara hi ha aspectes que no han quedat resolts per enterrar la relació. No seran, per tant, unes festes de postal. Encara hi ha gatets a la panxa. I com miolen. 

Un altre front que li ha aixafat aquesta època de l'any ha estat el sorprenent reencontre amb la seva cunyada Letícia. La reina es va presentar del braç de Felip VI al dinar de celebració de l'aniversari d'Elena. Un gest amb una única lectura, Jaime del Burgo. L'han enxampada en fora de joc, ha fet trontollar els fonaments de la institució i havia de pagar el peatge d'humiliar-se davant la família política, a la que detesta. Un sentiment recíproc: pel que fa a Cristina, l'expulsió de la Família Reial arran del cas Nóos, va suposar fer-li la creu a l'asturiana per sempre més. Ara, amb l'afer extramatrimonial de la consort, podia tenir una revenja molt desitjada. Tanmateix, els gestos de la filla de Joan Carles no serien precisament els d'una vencedora. I pel que acaba d'explicar la revista '¡Hola!', hi ha motius poderosos. Una traïció que dol més que qualsevol afront de Letícia.

Iñaki infiel a Cristina Portada Lecturas
Iñaki Urdangarin infidel a Cristina / Lecturas
Cristina cabizbaja X Chance
Cristina a l'aniversari de l'Elena / X

La revista més aduladora i cortesana publica una primícia de les que fan pupa: un dels fills de Cristina ha travessat la línia vermella. S'ha produït la trobada que li fa treure foc pels queixals: el seu adorat Pablo amb l'enemiga, amb l'Ainhoa. Amb aquella a la que Cristina s'entesta a mantenir allunyada de la seva existència. Massa tard, però. Iñaki la va ficar en tot el merder i ara, amb la relació consolidada i 4 fills majors d'edat, l'obstinació de la mare per invisibilitzar-la és una utopia. Això, si més no, en el cas de qualsevol família normal. Però pensin que parlem de Borbons i d'una hereva de 900 milions d'euros. N'hi ha molt en joc, tot i que en Pablo s'ha saltat la prohibició expressa de no acostar-se'n.

Iñaki Urdangarin y Ainhoa Armentia GTRES
Iñaki Urdangarin i Ainhoa Armentia / GTRES
Pablo Urdangarin GTRES
Pablo Urdangarin / GTRES

La publicació parla expressament de traïció, per moltes cometes simples que vulguin posar. L Borbó comptava amb poderosos aliats per evitar el contacte de la seva progènie amb Armentia: la ja exsogra Claire Liebaert, a la que adora. La senyora ha estat un mur contra l'Ainhoa i a favor de Cristina, arribant a humiliar la basca ignorant-la de manera radical. En tot cas, la cadena s'ha trencat amb en Pablo: "Sí ha conocido a la novia de su padre. Ainhoa Armentia apareció con Iñaki en uno de sus partidos y, tras la sorpresa, fueron presentados al final de la competición. Un saludo fugaz que, sin embargo, no ha ‘roto’ el espacio acotado". Una manera de llançar-li un cable a la infanta, menystenint l'encontre d'amagats. "Juan, Pablo, Miguel e Irene quieren muchísimo a su padre, pero otro tema es formar parte de su nuevo mundo. Y, al menos por ahora, todo apunta a que seguirán manteniendo la distancia". Una cada cop més estreta. De moment, aquest Cap d'Any, tots menys la Cristina a Vitòria. I és ben petita. Ho sabem de bona tinta. Impossible amagar-se'n.

Cristina Pablo GTRES
Cristina i Pablo Urdangarin / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!