Sobredosi de 'princesitas' en aquest 23 d'abril. Després de la terrorífica lectura del Quixot, Zarzuela tenia preparada una nova "sorpresa" amb les filles com a protagonistes. Un segon vídeo d'Elionor i Sofía dedicant paraules de suport i ànim per la pandèmia del coronavirus. Un doblet en tota regla, i que si bé l'afició cortesana ha rebut fent tombarelles i reverències, ha resultat tan buit com tardà. I mira que han tingut temps per preparar-s'ho, fins i tot prenent com a referència el que han fet d'altres monarquies europees. Doncs ni així. La fredor s'hereta: després de veure els paperots dels pares en discursos i videoconferències, han seguit la mateixa línia.

Elionor Sofia coronavirus

Elionor Sofia coronavirus @casareal

Un "hola" que semblava de 'La Hora Chanante' anticipava el que estava a punt de passar.  Elionor, sempre al capdavant: "llevamos, como millones de niños, más de un mes sin ir al cole por esta pandemia, intentando seguir con la vida del mejor modo posible". Home, sí, és clar… pobres nenes, en un Palau "a cuerpo de rey", un confinament horripilant, segur. D'acord, són nenes i llegeixen allò que les han donat. Sofía pren el relleu: "no hace falta ser mayor para darse cuenta de la enorme dificultad que estamos viviendo en España, en otros países. Muchos niños han perdido a sus abuelos, a personas mayores, a familiares y lo están pasando muy mal". Cert, potser la veritat més incontestable de totes les que han dit. Però la sensació robòtica de les criatures treia tota l'emotivitat del missatge. Encara pitjor la hereva del regne, agraint "a todas las personas que están ayudando y cuidando a los demás, de tantas maneras".  Diuen en castellà allò de "a buenas horas, mangas verdes". La xarxa al·lucina amb el numeret forçat.

Elionor coronavirus @casareal

Elionor coronavirus @casareal

Infanta Sofia coronavirus

Sofia coronavirus @casareal

felip leticia

Felip Letícia coronavirus @casareal

Sofía posa el punt final, que compartim molts, però per d'altres raons: "Ojalá todo esto pase pronto". El coronavirus, i la monarquia. Que les nenes siguin nenes, i no ninots de pares i avis amb molta por i molts secrets per amagar. Felip ens pren el pèl cada dia.