Apa, ja està. Les dues germanes Borbó-Ortiz, Princesa d'Astúries i Infanta respectivament, han fet la seva primera intervenció pública. Elionor i Sofia han llegit un petit fragment del Quixot, celebrant el Dia del Llibre en l'acte organitzat pel Círculo de Bellas Artes de Madrid. Una lectura virtual i en la que les nenes han intervingut en segon lloc, després d'un català i mestre de les lletres com Joan Margarit (Premi Cervantes), i abans que la Presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Evidentment, han quedat molt per sota d'un gran com en Joan, però molt per sobre d'Ayuso, que llegeix pitjor que la canalla. En tot cas, l'aparició de les germanetes ha estat un numeret insuls i trist: semblaven castigades en comptes de celebrant alguna cosa o gaudint de la lectura.

Leonor Quijote youtube

Elionor Quixot Youtube

Sofia 2 Quijote youtube

Sofia Quixot Youtube

La posada en escena, gravada, evidentment, era en un sofà de Palau amb les dues nenes mirant molt fixament a càmera. Una de rosa, l'altra de blau. Hem sentit un petit calfred, no podem negar-ho. Però no pas d'emoció, sinó de por. Elionor, la primera i més experimentada, no ha estat tan "brillant" com ho va ser a Barcelona i en català. L'adoctrinament sembla que va ser molt més dur en aquella ocasió. Quan la gran ha acabat, ha passat el llibre gruixut a la petita, amb un gest de "per a tú el marró". Sofia ha demostrat que encara ha de practicar més, cometent alguna errada. Normal en una nena de 12 anys, que potser no entenia ni la meitat de les paraules de castellà antic de Cervantes. Vaja, que tot ha estat un fiasco, ensopit i inquietant.

Leonor pasa libro Sofia Youtube

Sofia lee Leonor mira Quijote Youtube

Elionor Sofia Quixot Youtube

En total han treballat (estem en contra del treball infantil, que consti) un minut i mig com a màxim. La gran aportació de Zarzuela a la lectura. Tsunami de criatures saltant-se el confinament i assaltant llibreries per fer-se amb un volum de la gran novel·la de cavalleria. Un altre èxit de la monarquia.