'Spain is different'. Una diferència que, en el cas de la Casa Reial, fa que el l'eslògan franquista del Ministeri de Turisme de Manuel Fraga sigui sagnant per als habitants de Zarzuela. Al Rei Felip, esbombat com 'El Preparao', això del coronavirus li va agafar a contrapeu. Espanya decretava l'estat d'alarma i el confinament i el Cap de l'estat trigava interminables dies en sortir del cau i dirigir-se als seus súbdits amb un discurs que passarà a la història com el més ridícul i buit de la història. Després arribarien els seus tractes amb magnats xinesos, visites propagandístiques a IFEMA i videoconferències amb empresaris. Molt tard i molt malament. Abans, però, sí que vam tenir notícies del Borbó, per sacrificar el pare pels seus negocis bruts i foscos. Salvar la corona i el 'chollo' era molt més urgent. La pandèmia, ya tal.

Felip VI amb mascareta twitter casa reial

Felip VI amb mascareta @CasaReal

Juan Carlos ulleres GTRES

Joan Carles GTRES

Doncs sí, la Corona espanyola és distinta. I han estat els seus homòlegs anglesos els que els han deixat retratats. Des del primer a l'últim. Un senzill gest que no canvia l'efecte demolidor del coronavirus, però que marca la diferència entre uns i altres: els besnéts de la Reina Elisabet II, fills de Guillem i Kate Middleton, aplaudint els sanitaris que comencen a saber quina és la magnitud de la tragèdia. Els seus aplaudiments són galetes a la cara de Felip, Letícia i les filles: la futura monarca Elionor, Milionària gràcies als tripijocs de l'avi, (que no per Rosalia), i la seva germana Sofia, de retruc. Tot plegat, un retrat que fulmina un règim totalment aïllat de la realitat, mirant-se contínuament el melic i que reaccionen només quan entreveuen el desastre.

 

Felip Letícia Isabel II Europa Press

Felip Letícia Isabel II Europa Press

Familia Reial Europa Press

Familia Reial Europa Press

Aquí les notícies son d'altres: Felip apaga els focs de 'papá' amb benzina, Letícia més preocupada pel bòtox i la canalla repassa el català​ per blanquejar el menyspreu de Zarzuela contra Catalunya. "Historia de España".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat