Casa Reial sembla entestada en ensenyar-nos només una cara de Felip i de Letícia. La mateixa cara de circumstàncies asseguts als despatxos respectius. Res de gestos propers d'escalf a la ciutadania, res de missatges de les filles, segons Letícia, perquè no li han deixat. Els més monàrquics, doncs, que necessiten la seva dosi diària de Borbons, s'han de donar per satisfets veient com teletreballen els reis, sent molt generosos amb el terme treballar.

reis treballant2

@CasaReal

Tant d'allau d'imatges dels monarques fent cara d'intel·lectuals compromesos dona per molt. Hem vist els pongos de Felip, hem vist que amaga fotos del pare o li hem vist els cabells blancs a la reina. I ara, hem vist els trucs que fan servir per les seves videoconferències. Si fa uns dies informàvem de la superba manera com la reina comença les videoconferències amb els seus interlocutors, ara hem vist que la històrica bona memòria dels Borbons no semblen haver-la heretat ni Felip ni Letícia. Tampoc es pot dir que els reis tinguin una feinada de por. Només han de xerrar un parell de cops al dia amb organitzacions o associacions. Set, vuit, diga-li deu persones al dia. Però la revista Vanity Fair revela el que es veu en aquestes fotos, el truc per no fer el ridícul de canviar el nom dels interlocutors.

reis treballant3

@CasaReal

reis treballant4

@CasaReal

reis treballant5

@CasaReal

"Unos folios con los nombres y fotos de los participantes en cada una de esas reuniones. Colocadas en la mesa, las hojas identificativas escapan de la vista de los interlocutores de los reyes, pero pueden apreciarse perfectamente en las fotografiadas tomadas por la casa real". Una estratègia. Però cal? Realment no són capaços de memoritzar quatre noms que tenen a les pantalles? No se suposa que quedar-se amb la cara i el nom de la gent amb la qual parlen és de Primero de Monarquía? Que demanin consell a l'emèrit, si és que encara es parlen. Segons explica el mitjà, la memòria d'elefant de Joan Carles es va comprovar en un acte en una universitat: "Juan Carlos I sorprendió a los presentes cuando saludó a todos los profesores llamándoles por su nombre uno a uno. ¡Un verdadero alarde de memoria!”.

joan carles i felip gtres

GTRES

És el que té tenir tantes amants, que aguditza la memòria per recordar molts noms.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat