El temps passa volant i Irene Urdangarin està a punt de celebrar un nou aniversari, el 19è. Les seves primeres passes al món adult han estat intenses, però no pas per pencaire ni estudiosa, no. Tot el contrari: per dropa, descentrada i escandalosa. Va abandonar els seus plans de formar-se en una prestigiosa escola d'hostaleria a Lausana (diuen que va suspendre les proves d'accés), i va decidir que es prenia un any sabàtic. Un període molt comú entre els seus germans i cosins, tampoc ha inventat res. Es proposava dos reptes: treure's el carnet de conduir, cosa que encara queda a la llista de tasques pendents, i anar a Cambodja a fer de voluntària. Una experiència que ha complert, tot i que les imatges que arribaven des del Sud-est asiàtic no reflectissin una imatge massa compromesa de la cooperant. Sembla que tenia el cap ben lluny d'allà. A Madrid, sobretot. 

Quan Irene abandonava Ginebra i s'establia a Zarzuela amb l'àvia pel tema de l'autoescola, l'opinió pública no coneixia l'autèntica motivació per viure (i cremar) Madrid. I no, no era només sortir de festa amb la seva idolatrada Victoria Federica, que li ensenyava tàctiques en camps inexplorats. Sobretot perquè ja estava explorant-ne un, i de rerefons escandalós. Tenia xicot, el primer de la seva vida. El coneixia des de petita, però mai l'havia mirat amb els mateixos ulls de les seves 18 primaveres. Especialment perquè les famílies normals no acostumen a fer-ho amb els cosins, ni que siguin llunyans. Cosí, sí. Juan Urquijo, descendent de Borbons com la seva germana, Teresa, flamant dona de l'alcalde de Madrid. La revista '¡Hola!' li va fer la jugada del segle a Cristina, aprofitant la ressaca de l'enllaç, per publicar el material i la història que ara li fa abaixar el cap per la vergonya. 

portada hola
Irene Urdangarin i Juan Urquijo / Hola

Cristina no accepta aquesta relació, si més no des que s'esbombés a la portada de la revista de l'ortodòxia royal i VIP. No vol que la nena, marcada per l'endogàmia del seu cognom, estigui en boca de tots. Però Irene no li fa ni li farà cas. Ha mantingut el contacte i la flama a 10.000 quilòmetres de distància amb trucades i videoconferències, recordant les seves cites romàntiques al Safari Park o caminant de la maneta per la capital d'Espanya. I el primer que ha fet en trepitjar novament territori espanyol ha estat córrer a abraçar en Juan. La revista 'Hola' s'hi acarnissa, publica les imatges de l'encontre prohibit que dispara la còlera materna. La celebració de l'aniversari serà moguda. Amb l'Urquijo de cos present, o només sobrevolant l'ambient.

Irene Urdangarin GTRES
Irene Urdangarin / GTRES
Juan Urquijo Juan Carlos GTRES
Juan Urquijo amb Joan Carles / GTRES

Irene, qui segons la capçalera rosa vol anar "despacito" amb el parent i xicot, ja prepara el terreny per gaudir del romanç en llibertat i lluny de la policia moral borbònica: ara vol anar a Londres a estudiar "organització d'esdeveniments". No pas una carrera universitària, la qual cosa suposa una nova gerra d'aigua freda per a la seva mare, qui veu com s'acosta de manera sibil·lina a l'univers de la cosina Vic mentre es deixa anar amb el cosí Juanito. Dos per un. La Irene va amb tot. Sort del Pablo, tots els fills de les infantes els han sortit 'rana'. Cap príncep ni princesa, no. 

Irene Cristina Miguel Pablo GTRES
Irene, Cristina, Miguel  i Pablo a l'aniversari de 2023 / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!