Irene Urdangarin té nòvio, el primer de la seva vida. Una notícia rellevant per als aficionats al safareig royal, però que és normal per a una noia de 18 anys. El que la converteix en extraordinàriament interessant, sucosa i plena de morbo és conèixer els detalls del romanç. I són de traca. L'amor de la jove és 7 anys més gran, de família aristocràtica i flamant cunyat de tot un alcalde de Madrid. Sí, parlem del Juan, germà de Teresa Urquijo, la dona de José Luis Martínez-Almeida. Amb aquests ingredients, la rebolcada ja és important. Però sempre pot millorar.

Tothom s'ha quedat parat en veure les imatges a les revistes del cor d'aquest dimecres 17 d'abril, destapant una relació que s'ha mantingut en secret durant mesos. La Irene i en Juan, en Juan i la Irene, passejant com tortolitos. Aquí hi ha marro, i no només l'amorós: fa l'efecte que aquesta bomba s'ha mantingut en un calaix fins que ha rebut el vistiplau per detonar-la. La qüestió, però, són els efectes de l'ona expansiva. I són estranys. Tèrbols. Gens afavoridors. De fet, donem aquesta aventura per enterrada, en rebre una ganivetada mortal. La mare Cristina ha sentenciat en Juan. Hi haurà moguda mare-filla, una més. 

La revista 'Semana' publica la versió de la infanta Cristina, que hauria desitjat que aquesta exclusiva mai no veiés la llum. El passat del Juan li preocupa, fins i tot l'escandalitza: són cosins. Llunyans, sí, però venen de la mateixa font. Són descendents d'Alfons XIII, per resumir la cosa. Recordaran que, amb motiu del surrealista casori d'Almeida i la Teresa, explicàvem d'on li venia el toc borbònic a la núvia: neta de Teresa de Borbón-Dos Sicilias i Borbón-Parma. Borbona per partida doble, vaja. El mateix arbre amb branques allunyades. Un fet que espanta Cristina, conscient que l'endogàmia de la seva nissaga és un costum arcaic, repugnantet i potencialment arriscada en termes genètics. Això, evidentment, sense esmentar el component religiós. És un lost-lost.

Juan Urquijo Juan Carlos GTRES
Juan Urquijo amb Joan Carles / GTRES

"Doña Cristina no es partidaria de la relación. No lo ve con buenos ojos. No quería que trascendiera a los medios de comunicación debido al parentesco familiar directo. De hecho, el motivo por el que los Reyes eméritos y las Infantas Elena y Cristina con Froilán, Victoria Federica y Juan Urdangarin fueron a la boda de Teresa Urquijo y Almeida fue justamente porque eran familia", diu la revista. Una boda en la qual Irene, trista per no poder ser-hi en persona, feia videoconferències amb el seu estimat, que s'ha convertit en fruita prohibida en un tres i no res. Poc li ha durat. En Juan no serà Johanna Zott.

Cristina cabizbaja X Chance
Cristina capcota / Chance


Irene, a Cambodja, compuesta y sin novio. Traurà fum.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!