Zarzuela té pressa per situar Elionor al capdavant de la imatge de la Corona, però encara no s'hi atreveixen. Letícia fa més nosa quer servei pel seu mal caràcter i el seu passat tèrbol amb Jaime del Burgo i ara que la seva filla és adulta, són conscients que és la millor carta per afegir partidaris a la monarquia, o no perdre'n més. Però la princesa està dilapidant 3 anys a l'Exèrcit, on aprendrà aspectes tan imprescindibles com desmuntar i tornar a muntar una arma llarga. I en aquest temps l'agenda oficial d'Elionor és molt petita: els Premis a Astúries i Girona, els dos llocs d'on té el títol de princesa, i desfilades militars al gener i a l'octubre. La resta, a la caserna de Saragossa, Pontevedra i Múrcia. Elionor està tapada i la seva projecció és només militar. Un despropòsit que cap altra monarquia europea està mantenint.  Altres corones europees amb princeses de l'edat d'Elionor ja han fet passes, com fer que l'hereva acompanyi els reis en un viatge oficial a l'estranger. És el cas d'Amàlia d'Holanda que amb 19 anys va ser a la visita dels reis Guillem i Màxima al Carib.

DL u527150 040
Màxima, Amàlia i Guillem al Carib, octubre 2023, GTRES

Amàlia és l'oposat a Elionor, té problemes de sobrepès, és corpulenta, no té problemes a posar-se la corona de princesa i no té nòvios, però exerceix d'hereva d'una manera molt més decidida que Elionor, que sembla amagada sota la disfressa de recluta. En una edat similar, ara Amàlia en té 20 i  Elionor farà 19 anys passat l'estiu, és incomprensible que Zarzuela no hagi proposat que Elionor viatgi a l'estranger en una visita oficial o que segui al sopar de gala quan els reis reben alguna visita de categoria. Amàlia acaba de prendre una decisió més humiliant per Elionor: debutarà en la recepció de gala que els monarques holandesos faran aquest abril. I a qui reben en visita oficial? A Felip i Letícia. La broma s'explica sola:

La periodista de Vanitatis recull la informació d'una col·lega holandesa que explica: "NOVETAT: La princesa Amàlia estarà present a la Visita d'Estat d'Espanya als Països Baixos, que tindrà lloc els dies 17 i 18 d'abril. Participa en el banquet estatal. Aquesta és la seva primera visita d'Estat". Màxima d'Holanda torna a humiliar Letícia. Quan els reis d'Holanda rebin d'aquí a dues setmanes a Felip i Letícia, sols, sense Elionor a la que consideren incapacitada per anar acompanyant-los en un viatge d'Estat, qui els rebrà al Palau Reial d'Amsterdam serà Amàlia, la princesa. Màxima 1- Letícia 0. Un altre gol de Màxima, que és la reina que més cops s'ha vestit de sevillana flamenca d'Europa. Molts monàrquics espanyols s'intercanviarien les reines sense pensar-s'ho. Màxim en lloc de Letícia. I a aquest pas, s'intercanviarien Amàlia per Elionor. Amàlia d'Espanya. Viatja en visita oficial, rep visites d'Estat i llueix corona. Elionor només es posa al cap la gorra de soldat. Qui cada dia és més carn de canó és Letícia.

Elionor, humiliada per la princesa Amàlia d'Holanda: al natural al Carib, meravellosa

Màxima no es cansa de deixar en evidència Letícia. La reina, argentina i casada amb el rei dels Països Baixos, ha aconseguit fer oblidar el seu pare proper a la dictadura i els seus orígens plebeus. La corona li escau com un guant. Màxima és, de molt, la reina europea consort que més gaudeix de la seva feina i la que millor la sap exercir: propera, autèntica i més carismàtica que el seu marit, un Guillermo conscient del tresor que té a cada per preservar la imatge de la monarquia. A la inversa que Letícia, esquerpa, tibada, operada, que veu la seva condició com una feina de 9 a 5 i a la qual mai se l'ha vist gaudir de ser reina. Ni a l'hora de vendre el peix: la seva filla gran, l'hereva, la princesa. Mentre Letícia oculta Elionor, no diu què fa, amb qui va o com li va, Màxima exhibeix Amàlia d'Holanda, coetània d'Elionor i futura reina dels holandesos.

Reyes y princesa de holanda en el Caribe GTRES
Els tres royals holandesos al Carib GTRES

Per primer cop els reis i la princesa, només els tres, de viatge oficial al Carib. Unes fotos que ensorren Zarzuela, els reis Guillem i Màxima i la princesa Amàlia pixant-se de riure, naturals, meravellosos, impossible en Felip i Elionor i impensable en l'estirada Letícia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!