Màxima d'Holanda no es cansa de deixar en evidència Letícia. La reina, argentina i casada amb el rei dels Països Baixos, ha aconseguit fer oblidar el seu pare proper a la dictadura i els seus orígens plebeus. La corona li escau com un guant. Màxima és, de molt, la reina europea consort que més gaudeix de la seva feina i la que millor la sap exercir: propera, autèntica i més carismàtica que el seu marit, un Guillem d'Holanda conscient del tresor que té a cada per preservar la imatge de la monarquia. Totalment a la inversa que Letícia, esquerpa, tibada, operada, que veu la seva condició com una feina de 9 a 5 i a la qual mai se l'ha vist gaudir de ser reina. Ni a l'hora de vendre el peix: la seva filla gran, l'hereva, la princesa. Mentre Letícia oculta Elionor, no diu què fa, amb qui va o com li va, Màxima exhibeix Amàlia d'Holanda, coetània d'Elionor i futura reina dels holandesos. Per primer cop els reis i la princesa, només els tres, de viatge oficial al Carib. Unes fotos que ensorren Zarzuela, els reis Guillem i Màxima i la princesa Amàlia pixant-se de riure, naturals, meravellosos, impossible en Felip i Elionor i impensable en l'estirada Letícia:

Guillermo Amalia Holanda Caribe GTRES
Guillem i Amàlia d'Holanda al Carib, GTRES
Máxima Holanda Caribe GTRES
Màxima d'Holanda Carib GTRES

Les imatges parlen soles. A Zarzuela no entenen que Elionor és l'única carta que els queda per guanyar l'opinió pública. Felip està socarrimat, Letícia no ha arribat mai al cor i a l'ànima dels monàrquics i la filla, la gran esperança blanca, l'amaguen tancada en un internat. Amàlia té problemes de sobrepès, hi ha grups mafiosos que l'amenacen, està vivint un pas al món adult difícil, però allà la llueixen, esplèndida, natural, amb ulleres de sol, abraçada als caribencs i gaudint de la vida lluny d'actes oficials encorbatats i formals. Amàlia superstar, amb només uns mesos més d'edat que la misteriosa i tancada en ella mateixa Elionor.

La foto és inimaginable a Espanya. Primer perquè totes les monarquies europees tenen compte d'Instagram excepte Espanya. Si la Corona és imatge, què millor que la xarxa de les imatges. A Zarzuela encara van amb una sabata i una espardenya. Pensen que Instagram és una marca de píndoles per perdre pes. I la foto, els reis i la princesa holandesos a Bonaire, una illa davant de Veneçuela al sud del Carib i que pertany a Holanda, entre surferos i holandesos caribencs. Amàlia s'abraça a tots. Elionor no toca ningú ni amb un pal.

Amalia Holanda abraza Caribe GTRES
Amàlia d'Holanda s'abraça al Carib GTRES
Reyes y princesa de holanda en el Caribe GTRES
Reis i princesa d'Holanda al Carib, GTRES

Segons la revista Hola, "Este tour, que va a durar dos semanas, es el primer viaje oficial de la heredera, que desde que alcanzó la mayoría de edad ha adquirido un compromiso mayor con sus deberes reales, y tiene como principal objetivo su presentación en los territorios caribeños. Una travesía trasatlántica marcada por una agenda de lo más exigente, puesto que la princesa Amalia tendrá que acudir a alrededor de setenta actos". Amàlia s'està guanyant la Corona. Elionor diuen que ha tornat a visitar Espanya d'incògnit per l'aniversari del seu pare i per visitar el dentista. Ni fotos, ni informació, ni contacte amb la gent, ni ulleres de sol, ni abraçades ni mai, mai, mai, riure en públic amb Felip i Letícia.

Màxima minimitza Letícia i Amàlia empetiteix Elionor. Els responsables? Els de sempre, els alts funcionaris de Zarzuela mal supervisats per Felip i Letícia.