Letícia té cada dia menys poder dins la Família Reial. La reina ha tingut tres etapes a Zarzuela. La primera va ser com a princesa, entre 2004 i 2014 quan va acumular el seu odi als Borbons que la menystenien per plebea, divorciada, atea i pobra. La seva sogra Sofia la menyspreava amb el malnom 'la Ortiz'. La segona etapa de 2014 a 2024 és la del regnat de Letícia, després de provocar que Joan Carles abdiqués. Letícia reina ha anat apartant tots els Borbons: Joan Carles  a Abu Dhabi, Cristina a Ginebra per acusada, Urdangarin a Vitòria per corrupte, els cosins Urdangarin per fills de corrupte, els cosins Marichalar tenen prohibit fer-se fotos amb Elionor per dropos i semianalfabets... Només salven Elena que no vol saber res de la seva cunyada. La tercera etapa és l'actual, la del declivi de Letícia per dues raons. L'any 2024 estava marcat al calendari de Zarzuela com l'últim d'influència i poder de Letícia perquè Elionor és major d'edat i pot ser reina sense que la seva mare faci de regent. L'educació de la princesa per primer cop no la decideix Letícia sinó Moncloa . Ara és Margarita Robles qui gestiona els 3 anys d'Elionor a l'Exèrcit de Terra, Mar i Aire i després Universitats acordaran quines carreres i on estudiarà la futura cap de l'Estat. Letícia ja no té veu ni vot. Si no li agrada que Elionor faci el soldat, que s'hi posi fulles.

DL u537467 023
Letícia perd poder, GTRES

Per alguna raó misteriosa aquest 2024 també ha estat el final del poder de Letícia perquè s'ha filtrat la seva aventura extramatrimonial amb Jaime del Burgo. Això ha ensorrat la reina a ulls dels monàrquics, que no accepten que la plebea enganyés el rei amb un altre home. Letícia ja ha quedat lligada per sempre més al nom de Jaime del Burgo, un error del passat (l'adulteri és dels anys 2010 i 2011) que curiosament ha sortit a la llum ara quan Zarzuela necessita empetitir Letícia. Algunes veus sostenen que la mà que mou a Jaime del Burgo és Joan Carles, que estaria fent un últim servei a la Corona arraconant Letícia i el seu poder. O és el propi Felip qui, sabedor de les infidelitats continuades de Letícia, afavoreix que es coneguin per apartar-la. Foc amic. Al final serà Felip qui s'amaga darrere de Del Burgo. Sigui com sigui, el poder de Letícia ha acabat. Està amortitzada i ja només destaca com a esposa de Felip, abnegada, discreta i en segon pla, o com a  mare d'Elionor, l'autèntic diamant de la Corona. Li queda només influència sobre la baula més feble de la família: els Ortiz. Ha parlat la més adulta de les nebodes de Letícia, Carla.

Carla Vigo de fiesta en Madrid, GTRES
Carla Vigo de festa en Madrid, GTRES
Carla Vigo Instagram
Carla Vigo Instagram

Carla Vigo Ortiz, la filla de 23 anys d'Érika, la difunta germana de la reina, ha reconegut davant dels micròfons que té prohibit parlar amb la premsa dels detalls de la seva cosina Elionor. Se sap que viu a un pis tutelat per a persones amb problemes de salut mental i que, segons confessió pròpia, li costa arribar a final de mes. Aquest dimecres va assistir a l'estrena d'un documental i la premsa rosa només estava pendent d'ella. Carla Vigo: "¿Mi vida con mi prima Leonor?Eso no se puede contar, si hacemos planes juntas ni si salimos a comer. No sabía lo que ha publicado Hola que Leonor se ha ido a Nueva York. Debo ser discreta pero la quiero mucho. Estoy orgullosa de Leonor. No me gustaría estar en su piel. Como prima mayor no le doy consejos, solo la animo. ¿Por grupo de whatsapp? Eso no se puede contar".

EuropaPress 5858689 princesa leonor infanta sofia procesion senora soledad madrid 30 marzo 2024
Elionor al centre de Madrid, EP

La pobra noia, atabalada perquè sap que l'únic interès que desperta és la cosina princesa i Letícia la té amenaçada, De eso no hables o corto el grifo. No queda clar quina aixeta talla ja que Carla Vigo deambula sense ofici, ni benefici, ni assessors i Letícia es nega no ja a una foto amb Elionor, que faria molt bé a la pobra Carla, sinó una foto de tieta i neboda. Molt omplir-se la boca amb la salut mental però amb el problema que té a la família i Letícia no dona la cara. El pare de Carla va explicar que Letícia li va voler prendre la custòdia de Carla quan la nena va quedar òrfena de mare. Letícia va dir si la nena no és meva, que calli. L'únic poder real que li queda a la reina és sobre els pobres Ortiz Rocasolano, segons explícita metàfora del seu cosí David Rocasolano: una caravana de gitanos atropellada pels Borbons.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!