La percepció de risc dels espanyols pel seu habitatge de vacances ha augmentat quatre punts l'últim any, en passar del 43% al 47%. A més, l'ocupació és per al 93% dels propietaris de segones residències, el principal motiu per instal·lar una alarma.

Així ho posen de manifest les dades de la segona edició de l'estudi 'La seguretat a les llars|cases espanyols' de l'Observatori Securitas Direct, dedicat a la seguretat dels habitatges.

El 43% dels enquestats afirma visitar la seva segona residència en períodes vacacionals llargs com|com a estiu, Setmana Santa, Nadal o ponts llargs, com el que se celebra en els propers dies amb motiu del Dia del Treball de l'1 de maig. Aquest factor implica que aquest tipus d'immoble romangui buit llargs períodes de temps, redundant en un increment del risc de patir un intent d'intrusió de gairebé el doble.

Davant d'aquests fets, vuit de cada deu enquestats presa mesurades de prevenció i més d'un 78% afirma comptar amb més d'una (davant el 70% de 2023). Com apunta l'estudi, les portes blindades continuen posicionant-se com la principal mesura de seguretat en aquest tipus de residències amb un 37%, encara que descendeix del 46% de 2023.

Una situació similar ocorre amb les reixes en portes i finestres, que ocupen el segon lloc per segon any consecutiu, encara que baixen del 38% al 33%. Aquestes mesures que descendeixen en favor de la instal·lació d'una alarma connectada a una Central Receptora d'Alarmes, que puja del cinquè lloc al tercer, amb un 25% versus el 20% l'any passat.

Quant a les raons per contractar una alarma, el 93% indica que ha posat o posaria una alarma al seu segon habitatge per evitar l'ocupació, una xifra que es manté des de 2023.

L'Observatori Securitas Direct també desprèn en el seu estudi que les zones rurals o de camp són les preferides pels espanyols per a les seves segones residències (65%), davant el 42% que prefereixen les zones costaneres.

D'aquesta forma, el 21% dels espanyols compten amb una segona residència, dos punts per sobre que l'any passat (19%), mantenint-se d'un any a l'altre el perfil d'edat del propietari: majors de 55 anys i que resideixen habitualment a la zona aquest del país. A més, el 23% compta amb dos o més segones residències, 5 punts percentuals més que l'any anterior (17%), el que posa de manifest que s'estan adquirint més habitatges de vacances.