El Barça 2.0 de Luis Enrique Martínez té moltes semblances amb el d'Ernesto Valverde. Els dos equips van quedar eliminats als quarts de final de la Champions League. I el Sevilla torna a convertir-se en l'últim obstacle per aixecar la Copa del Rei. Un títol que completaria un doblet al costat de la Lliga.

El Barça-Sevilla del 22 de maig del 2016 al Vicente Calderón va ser molt més complicat del que indica el marcador final: 2-0. Els andalusos van aprofitar l'expulsió de Javier Mascherano al minut 36 de partit per assetjar la porteria de Ter Stegen, aleshores titular només a la Copa i a la Champions. El Barça va aguantar com va poder la tempesta i pel camí va perdre Luis Suárez per culpa d'una lesió muscular.

Barça Sevilla Copa Rei Ok  EFE

El panorama es tenyia de negre. Éver Banega va estavellar una pilota al pal per espantar els milers de culers que omplien una part de la graderia del Calderón. El Sevilla tenia la final a la mà, però el Barça va aconseguir forçar la pròrroga. Una petita conquesta en un partit que s'acabaria decidint per dues jugades tan puntuals com talentoses.

Leo Messi havia buscat la porteria de Sergio Rico amb insistència i sense encert. Però es va disfressar de quarterback per dibuixar una passada que només va entendre Jordi Alba. La jugada, en el minut 97, va acabar amb un gol d'Alba després d'un xut creuat. L'equip havia aconseguit el més difícil i tenia clar que havia de protegir un resultat que valia un títol.

Amb el desgast de multiplicar-se per suplir l'absència de Mascherano, el Barça es va entregar al talent d'Andrés Iniesta, millor jugador de la final, per no patir en defensa. El migcampista manxec va fer gala del seu repertori més extens de controls, passades i retalls per acabar deixant Messi, una altra vegada, a la frontal de l'àrea del Sevilla. Amb pausa entre el caos, el '10' va trobar Neymar en l'últim minut de la pròrroga perquè enterrés el partit amb el 2-0. La lliçó de supervivència tenia premi. El club ja li buscava un espai al museu a la 29ª Copa del Rei.