El Barça marxa d'Alacant amb l'eliminatòria oberta i sense poder extreure conclusions. L'equip ha aconseguit empatar el gol de l'Hèrcules gràcies al geni de Carles Aleñá i s'ha adormit quan tenia el rival noquejat. No és una bona prova per encarar el Clàssic de dissabte amb garanties.

Jasper Cillessen: Nerviós

El Barça no ha aconseguit sortir des del darrera amb la pilota controlada com és habitual. La falta de decisió i precisió de Cillessen amb els peus ha condicionat un equip que ha patit per desplegar-se i connectar el mig del camp amb la davantera. No ha pogut fer res en el gol.

Aleix Vidal: Reivindicat

Tornava a l'onze inicial després de més de dos mesos sense jugar i ho ha fet tot per respondre amb rendiment a la confiança de Luis Enrique. Sense patir en defensa, ha aportat solucions en atac. De les poques notes positives de l'equip.

Samuel Umtiti: Líder

Ha deixat enrere un trencament muscular i ja mira el Clàssic. Ha tingut minuts sense evidenciar la falta d'activitat. Umtiti ha fet de líder d'una defensa experimental i, tot i cometre alguna errada amb la pilota, la seva incidència en les jugades a pilota aturada és un valor segur per l'equip.

Borja López: Debutant

Primers minuts amb el primer equip del Barça i el defensa asturià ha destacat per una sèrie d'errades fruit de la falta d'experiència. Ha provocat una falta perillosa a la frontal de l'àrea que ha salvat Cillessen, no ha encertat a refusar la centrada del gol alacantí i li ha faltat contundència en jugades dividides.

Lucas Digne: Retratat

Ha vist com Mainz rematava a plaer el primer gol i se l'ha trobat a faltar en atac. La seva societat amb Arda Turan no ha generat cap benefici a un Barça que ha notat la diferència amb la banda esquerra formada per Jordi Alba i Neymar. A la segona part, Luis Enrique li ha demanat més amplitud del camp però l'equip no l'ha utilitzat. Ha acabat el partit com a central.

Alex Carbonell: Conservador

Ha passat pel partit sense deixar petjada. No ha patit en defensa i ha estat correcte en totes les accions amb la pilota controlada. Guardarà un bon record del seu debut amb el Barça.

Denis Suárez: Motor

Ha assumit la responsabilitat de dirigir la sala de màquines blaugrana. S'ha mogut per tota la zona de mitjos, oferint solucions vàlides als seus companys. El seu partit el reivindica. La Copa pot ser la seva competició.

Carles Aleñá: Decisiu

La gran esperança de La Masia. Debutava amb el 28 a l'esquena i ha demostrat per què tothom el considera un futurible del primer equip. Aleñá té alguna cosa especial. No s'amaga i sempre demana la pilota. El gol de l'empat del Barça ho demostra. Amb 18 anys, ha tingut l'atreviment de xutar des de 20 metres. El club l'ha de cuidar.

Arda Turan: Fosc

Enganxat de nou a la banda, no ha brillat com a l'inici de temporada. Ha lluitat en defensa però li ha faltat clarividència en atac. Necessita pujar el seu joc un o dos graons si vol ser considerat una alternativa real a l'onze titular.

Rafinha: Capità

Estrenava braçalet al ser el més veterà sobre el camp. Ha fet de Messi, enganxat a la banda dreta, però ha estat incapaç de transcendir. Oportunitat perduda pel brasiler.

Paco Alcácer: Persistent

Segueix sense veure porteria però la millor notícia és que no es desespera. Avui s'ha fet un fart de triar desmarcades i ha fregat el gol en dues ocasions. Acompanyat del 'fons d'armari', ha donat símptomes d'entendre una mica més el joc posicional blaugrana. Luis Enrique ja ha demostrat, sobradament, que confia en ell.

André Gomes: Tou

Ha tingut l'1-2 amb una rematada a la frontal de l'àrea petita però al seu cop de cap li ha faltat potència. Necessita sentir-se important i en els vint minuts que ha jugat no ha tingut incidència. El partit ha passat pel seu costat.

Nili Perdomo: Intrascendent

Ha sortit per donar descans a Umtiti i jugar a cama canviada. Per la banda esquerra, no ha estat capaç de col·laborar per desfer l'empat.

Marc Cardona: Hiperactiu

Ha convertit en ocasions les dues primeres pilotes que ha tocat. El golejador del filial ha estat a punt de canviar el signe del partit però el porter de l'Hèrcules i la falta de punteria ho han impedit.