Després d'una arrencada optimista dins la confusió, l'Ibex ha tornat a girar de nou sobre els 8.500 punts després de retrocedir el que havia guanyat al matí. A l'Eurostoxx amb prou feines li va anar millor i només Frankfurt va mostrar un to acceptable en mostrar les seves manufactures un ritme fort de producció. A Wall Street comencen les discrepàncies.

Els bancs han estat els artífexs del descens malgrat que Moody's ha jutjat "satisfactoris" els resultats dels tests d'estrès coneguts divendres. Però no n'hi ha hagut prou amb això. La mala dada de creixement americà, que s'ha quedat en l'1,2% en el segon semestre, porta a pensar que el creixement als EUA a final de l'any amb prou feines superarà l'1%. I, com que la palanca fiscal està allà obstruïda, només queda la política monetària, la Reserva Federal. És a dir, baixos o molt baixos tipus d'interès.

Aquesta estratègia quan es trasllada a Europa fa miques a la banca, que semblava que aixecava el cap. I així, la banca espanyola se l'ha enganxat, encara que menys que la italiana. Es parla de la possibilitat de reestructuracions. Com que els PMI de manufactures han estat correctes, entorn de 52 punts, que significa zona d'expansió, la correcció no s'ha estès a altres sectors.

A Wall Street, el Dow Jones, que ha començat a l'alça, després ha entrat en descensos en veure noves caigudes en el petroli, amb el Brent en 42,74 dòlars, un 1,8% menys. Tampoc no ha agradat a la borsa americana que Uber s'hagi vist obligada a llançar la tovallola i vendre el negoci a la Xina al seu gran rival local Didi, en no poder aguantar les pressions. Les relacions econòmiques entre els EUA i la Xina poden empitjorar. Entre una cosa i una altra, hi ha molta incertesa. Goldman Sachs ha recomanat allunyar-se de la borsa durant tres mesos. L'agost es posa interessant per al bo i per al dolent.