Manuel Milian Mestre, que en el seu moment va ser un dels fundadors del Partit Popular, ja se n’ha cansat. “Que vagin a prendre pel sac”, ha repetit en diverses ocasions qui va ser l’home de Manuel Fraga a Catalunya. Ha estat durant la tertúlia d’El matí a Catalunya Ràdio. Segons ha dit, feia 17 anys que no trucava al PP, des que va abandonar-lo. Després de l’1-O va fer-ho, i no va acabar bé.

“Vaig fer-ho perquè ja estic desesperat de veure el que estic veient”, ha explicat Manuel Milian Mestre. Va trucar dues vegades un vicesecretari del PP, que no li va agafar el telèfon. A la segona, li van dir que parlés amb el cap de gabinet. “Amb el cap de gabinet no tenia res a parlar”, ha assegurat.

Milian Mestre, que va trencar amb el PP fa disset anys per la deriva anticatalanista del partit, ha recordat que ell va fundar el Partit Popular “amb diners de Catalunya, d’empresaris catalans”. Ha constatat que tot el que ell ha fet durant els últims anys “no ha servit de res”. Ha arribat a la conclusió que “no hi ha voluntat de diàleg en absolut”.

El problema, ha afirmat el cofundador del PP, és que “no tenen pla alternatiu per Catalunya”. Milian Mestre ha exigit la dimissió del ministre Juan Ignacio Zoido, “responsable del desgavell” de l’1-O, i també “qüestionar seriosament” Rajoy. “No hi ha més solució que frenar el tren, que baixin tots els maquinistes i que es posin a parlar”, ha conclòs.