La mobilització en defensa de les institucions catalanes traspassarà fronteres. A més de la concentració a Barcelona, aquest cap de setmana es faran reivindicacions a Londres, Dublín, París i Luxemburg.

L’Assemblea Nacional Catalana no vol que ningú es quedi a casa, tampoc els catalans residents a l’exterior. Així, ha organitzat concentracions per a aquest cap de setmana en diversos punts d’Europa.

Dissabte a les 18 hores serà el torn de Londres i Dublín. L’emblemàtic Picadilly Circus serà l’escenari de la reivindicació a la capital anglesa, mentre que els catalans d’Irlanda es reuniran a l’O’Connell Street de Dublín.

L’endemà, poc abans d’iniciar-se la concentració a Barcelona, París acollirà una mobilització a les 11h30 a la Place de l'Hôtel-de-Ville.

Ja a les 12 hores, a la mateixa hora que a la capital catalana, el Centre Català de Luxemburg (88, rue de la Semois, Ciutat de Luxemburg) recollirà la reivindicació d’aquest país del centre d’Europa.

Per la seva banda, Barcelona organitzarà la manifestació més multitudinària, amb més de 100 autocars d’arreu del país que arribaran a les Fonts de Montjuïc en defensa dels càrrecs investigats pel procés, més de 200 dels quals ja han anunciat la seva presència. Entre ells, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l’expresident de la Generalitat Artur Mas, i l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós.