La cúpula de la Conselleria d'Interior desembarcarà dilluns a Madrid en el darrer intent d'acordar una data per a la Junta de Seguretat de Catalunya. El conseller, Jordi Jané, aprofitarà la seva presència al Congrés, on participarà en una jornada sobre seguretat infantil viària, per mantenir contactes en relació a aquest tema, mentre que el secretari general del departament, César Puig, i el director de la Policia, Albert Batlle, es desplaçaran a la capital espanyola per mantenir una trobada amb el secretari d'Estat d'Interior, José Antonio Nieto, per tractar d'aconseguir un acord.

La Junta de Seguretat, organisme de coordinació entre l'Estat i la Generalitat i de coordinació dels cossos policials, no es reuneix des del 2009. Per aquesta raó, després de mesos d'intents infructuosos de fixar una cita, el Govern ha anunciat que la convocarà com a molt tard la primera setmana de juliol. De fet, el president, Carles Puigdemont, va avançar que la cita seria el dia 3 de juliol, però el ministre ha argumentat, de nou, problemes d'agenda, per la qual cosa el departament intenta buscar una nova data.

El Govern considera que d'aquest darrer intent de dilluns a Madrid ha de sortir la data de la reunió perquè "ja resulta impossible esperar més", segons fonts d'Interior, tenint en compte que Catalunya fa més de dos anys que es troba en un nivell d'alerta terrorista de 4 sobre 5. Per aquesta raó, tot i la disposició a negociar la cita del dia 3, "no s'acceptaran noves excuses".

Jané participarà a les 13.15 en la clausura de les jornades "Seguretat Infantil en el Vehicle" junt amb la presidenta de la Cambra, Ana Pastor, i el president del RACE, Carmelo Sanz. De fet, estava previst que també el ministre d’Interior, José Ignacio Zoido, intervingués en l'acte, però finalment ha hagut de declinar l’assistència.

Fonts d’Interior asseguren que el conseller aprofitarà l'estada a Madrid per mantenir diferents contactes amb l’objectiu d’intentar desencallar la data de la reunió. De fet, Jané, que manté un diàleg fluid amb Zoido i un molt sovintejat contacte telefònic, ha intensificat els darrers dies l’agenda de converses amb els responsables del ministeri.

Des del Govern s'argumenta que l'ordre del dia de la reunió ja està pactat des de fa setmanes i que el ministeri no ha estat capaç d'aconseguir fixar una cita. En canvi, Zoido sí que va aconseguir trobar una data per reunir la Junta de Seguretat d'Euskadi, en la qual va participar la passada setmana.