Alguns dels corrents de Convergència preparen esmenes per reclamar la incompatibilitat de càrrecs institucionals amb els càrrecs de la direcció del partit en la nova formació que es crearà aquest cap de setmana. Si una esmena en aquest sentit tirés endavant en les votacions del congrés, barraria el pas a la proposta del president de la formació, Artur Mas, de crear un tàndem presidencial amb la consellera de Presidència, Neus Munté.

Fonts pròximes al corrent de l'execonseller Germà Gordó asseguren que aposten per aquesta opció. De fet, reclamen “incompatibilitat total” de càrrecs institucionals amb els de partit en què només els alcaldes de poblacions més petites de 200.000 haurien n'haurien de quedar al marge. També els dirigents emmarcats en el corrent Llibergència es pronuncien a favor de la incompatibilitat.

CDC ha inaugurat aquesta tarda al Fòrum el que serà el seu divuitè i últim congrés des de la seva fundació i el primer de la nova força política que vol aspirar a mantenir el seu espai.