El banc ING ja considera un "potencial" referèndum sobre la independència de Catalunya, com un escenari de futur i formula les seves previsions també en funció del que faci Catalunya. Així ho ha assenyalat un estrateg de l'entitat, Padhraic Garvey, en declaracions a Reuters on explicava els reultats del banc i també analitzava els pròxims esdeveniments que poden afectar els seus resultats. 

En l'article sobre previsions del mercat del deute europeu, Garvey explica que l'entitat ha tingut uns resultats positius, però que encara hi ha esdeveniments de futur per veure. Entre ells, les negociacions del Brèxit, les eleccions italianes i alemanyes, un "potencial" referèndum sobre la independència de Catalunya, o "el factor impredictible de la presidència de Donald Trump". 

Aquesta no és la primera vegada que agents econòmics internacionals donen per fet el referèndum. Malgrat la negativa del president Mariano Rajoy a acceptar negociar un referèndum d'autodeterminació, diversos poders econòmics ja el compten com un fet més que probable i l'inclouen en les seves previsions. En són exemples recents tant Deutsche Bank com l'agència de ràting Fitch, que ja van donar per fet el passat més d'abril que el referèndum es faria.