El posicionament de SíQueEsPot sobre la data i pregunta del referèndum ha provocat que l’independentisme carregui sobre els comuns, amb intervencions via twitter entre d’altres, del portaveu de Junts pel Sí, Jordi Turull, i  l’exdiputat de la CUP, Quim Arrufat, que en sengles piulades han criticat que no s’hagin posat al costat del Govern en l’anunci de la data i pregunta.

Jordi Turull ha recordat que “qui vol fer una cosa troba el mitjà”, mentre que “qui no vol fer res troba una excusa” i ha retret a Joan Coscubiela que posi “pegues i excuses” al referèndum. Al seu torn, Arrufat ha assegurat sentir-se decebut per “certs tuits d’esquerres” que només fan que “riure per les dificultats que tindrem per celebrar el referèndum”.

Les crítiques arriben després que tant Coscubiela com Lluís Rabell han posat distància amb la convocatòria del referèndum fent referències a la no existència d’un marc legal per dur-lo a terme. “El Govern anuncia un referèndum sense avançar cap norma legal, ni garanties perquè realment ho sigui i pugui tenir efectes i reconeixement”, ha assegurat Rabell.

Fachin es desmarca

Ara bé, qui ha marcat distàncies amb el posicionament de CSQP ha estat el líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, que ha assegurat que la seva formació estarà “sempre en defensa dels drets socials, culturals i nacionals”, i de la “gent que es mobilitza”.