L'IBEX 35 ha iniciat la sessió d'aquest dimecres a l'alça, amb un lleuger avanç del 0,07%, fins als 10.534 punts, que amb prou feines dos minuts després s'ampliava fins i tot 0,2%, arribant el selectiu a sobrepassar els 10.550, després de la nefasta jornada d'ahir, en la qual va cedir un 1,5% per les tensions al Pròxim Orient i els dubtes sobre quan baixaran els tipus d'interès.

El mercat roman atent a Naturgy, que ahir va firmar una pujada superior al 3% després de reconèixer Criteria (el seu accionista més gran) que estudia l'entrada de nous inversors en l'energètica, i aquest dimecres ha estat suspesa de cotització per la CNMV en els primers compassos de la sessió, "mentre és difosa una informació rellevant sobre l'esmentada entitat".

Així mateix, els inversors estaran pendents aquest dimecres de la publicació de nous resultats empresarials a Europa i els Estats Units, com els de Volvo i Abbot, així com de l'IPC de l'eurozona, entre altres indicadors macro. Abans de l'obertura del mercat, ja es coneixia que la taxa d'inflació interanual del Regne Unit es va situar el març en el 3,2%, dues dècimes per sota de la pujada dels preus registrada al febrer i la menor lectura de l'índex des de setembre de 2021.

En els primers compassos de la sessió, les pujades més grans dins de l'IBEX 35 se les anotaven els bancs, a excepció de Unicaja, que es deixava més d'un 3%. En concret, Sabadell i CaixaBank lideraven els ascensos, amb un repunt superior a l'1,1% a les 9.10 hores, seguides de BBVA (+1%), Santander (+0,9%) i Bankinter (+0,6%). A la 'festa' es colava també Sayr, les accions del qual despuntaven un 1,2%.

La banca, precisament, va ser la protagonista de dimarts de les caigudes en l'antelasa de la presentació de resultats del primer trimestre, que engega aquest dijous amb Bankinter. En el costat dels descensos, destacaven els de Repsol i Amadeus, que cedien gairebé un 0,5%, i Amadeus, que perdia un 0,45%.

Les principals Borses europees obrien la sessió d'aquest dimecres amb signe mixt. Frankfurt es despertava pla, Londres perdia un 0,2%, i París i Milà pujaven més d'un 0,3%.

En l'inici de la sessió borsària, el preu del barril de Brent, el petroli de referència per a Europa, baixava un 0,3%, fins als 89,73 dòlars, mentre que la cotització del cru West Texas Intermediate, de referència per als Estats Units, cedia gairebé un 0,4%, fins als 85,03 dòlars.

Al mercat de divises, la cotització de l'euro davant el dòlar avançava fins als 1,0632 'bitllets verds', en tant que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys es moderava fins i tot 3,325%.