La Borsa espanyola puja el 0,36% després de l'obertura d'aquest divendres, pendent de les negociacions comercials, i amb les dades d'inflació de diversos països, entre ells Espanya, a més de l'índex de preus de despeses de consum personal (PCE) dels Estats Units, la variable preferida de la Reserva Federal (Fed). A les 9.15 hores, l'Ibex-35, el principal selectiu espanyol, assoleix els 13.860,4 punts després d'avançar aquest 0,36%. Els guanys de l'any se situen en el 19,56%.

Dins de l'índex selectiu, Indra es dispara un 4,12% (per la bona acollida de la decisió de l'empresa pública d'aprofundir en el negoci militar); seguida de Fluidra, l'1,23%. En el costat contrari, Endesa, que cotitza exdividend, cau el 2,94%, encara que sense aquesta condició, avança el 0,04%. Solaria cau el 0,7%. Dels grans valors, Inditex suma el 0,95%; Santander, el 0,71%; BBVA, el 0,51%; i Repsol, el 0,36%; mentre que Iberdrola cedeix el 0,12%; i Telefónica, el 0,25%.

La Borsa espanyola ha obert aquest divendres a l'alça, després de tancar la vigília gairebé plana, en una sessió marcada per la debilitat del dòlar, després que el president dels Estats Units, Donald Trump, afirmés que té al cap diversos candidats per succeir al president de la Fed, Jerome Powell, que va criticar novament. Malgrat això, Wall Street va tancar en verd, amb alguns dels seus índexs fregant màxims, després que la Casa Blanca comuniqués que no considera "crític" el termini del proper 9 de juliol establert inicialment per Trump per negociar nous acords comercials amb els seus socis i així evitar l'aplicació dels "aranzels recíprocs".

El 8 de juliol entraran en vigor els aranzels del batejat pel mateix Trump com a Dia de l'Alliberament, després d'una pausa de 90 dies, i el 9 de juliol venç el termini per a un acord amb la UE que eviti gravàmens del 50%. Mentre les tensions geopolítiques es mantenen calmades, aquest divendres l'atenció del mercat estarà a la publicació de dades macroeconòmiques.

IPC espanyol

A Espanya s'ha conegut que la inflació ha pujat dues dècimes el juny, fins al 2,2% en taxa anual, a causa de l'evolució dels carburants i dels aliments i begudes no alcohòliques. També es publicarà la confiança del consumidor de juny de l'eurozona, encara que la dada més rellevant serà l'índex de preus de despeses de consum personal (PCE, en anglès) dels Estats Units, corresponent al mes de maig, que és l'indicador favorit de la Fed per prendre les seves decisions de política monetària.

En aquest context, i després d'una tendència mixta a Àsia, l'euro segueix a l'alça. Es canvia a 1,171 dòlars. Tots els mercats europeus han arrencat la jornada en positiu: París avança el 0,91%; Frankfurt, el 0,74%; Milà, el 0,43%; i Londres, el 0,28%. En altres mercats, el preu de cru Brent, el de referència a Europa, puja el 0,5%, fins als 68,09 dòlars, mentre que l'or cau l'1,23%, fins als 3.287,9 dòlars.

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a deu anys assoleix el 3,156%, amb la prima de risc amb Alemanya en 58 punts bàsics. Bitcoin es manté pla i es ven lleugerament per sota dels 107.080 dòlars.