L'Ibex 35 ha iniciat la sessió d'aquest divendres, l'última de la setmana, amb una pujada del 0,56%, el que li ha portat a situar-se en els 10.709,7 punts, en una jornada marcada per la publicació de la dada d'inflació definitiva de març a Espanya i per la decisió que va prendre ahir el Banc Central Europeu (BCE) de mantenir els tipus d'interès en el 4,5%. Al començament de la sessió d'aquest divendres es coneixia que l'Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 0,8% al març respecte al mes anterior i va elevar quatre dècimes la seva taxa interanual, fins al 3,2%, a causa de l'encariment de l'electricitat per la pujada de l'IVA de la llum, dels carburants i dels paquets turístics, que van incrementar els seus preus coincidint amb la celebració de la Setmana Santa, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

També es publicava que el producte interior brut (PIB) del Regne Unit va registrar el mes de febrer passat una expansió del 0,1% respecte al mes anterior, quan havia crescut un 0,3%, la qual cosa encoratja les expectatives de sortida de la recessió de la segona economia europea més gran, segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística (ONS). Els inversors també estaran pendents al llarg del dia de la reunió del Ecofin, així com de l'estimació final de la dada d'IPC a l'eurozona i de l'arrencada de la temporada de resultats als Estats Units, amb la presentació dels comptes dels principals bancs d'inversió.

Telefónica

Al terreny empresarial, Telefónica celebra la seva junta general d'accionistes i una de les propostes que traslladarà la companyia serà l'aprovació d'un pla d'incentius a llarg termini consistent en el lliurament d'accions als directius del grup per un import màxim de 200 milions d'euros. CaixaBank, per la seva part, ha executat un 48,54% de la seva recompra d'accions en les quatre setmanes des que iniciés el passat 14 de març aquest programa, l'import total del qual ascendeix 500 milions d'euros, segons ha informat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En els primers compassos d'aquesta sessió, les pujades més grans dins de l'IBEX 35 se les anotaven IAG (+1,77%), Grifols (+1,7%), Unicaja Banc (+1,41%), Solaria (+1,24%) i ArcelorMittal (+1,21%), mentre que els fanalets vermells eren Banc Sabadell (-1,26%), Naturgy (-0,29%) i Indra (-0,22%).

Les principals Borses europees obrien aquest divendres amb signe positiu, amb pujades del 0,94% per a París i Frankfurt, del 0,88% per a Milà i del 0,8% per a Londres. En l'obertura del mercat borsari, el preu del barril de petroli de qualitat Brent, referència per al Vell Continent, pujava un 0,77%, fins als 90,43 dòlars, mentre el de Texas se situava en 85,81 dòlars, un 0,93% més.

Al mercat de divises, la cotització de l'euro davant el dòlar avançava fins als 1,0712 'bitllets verds', en tant que al mercat de deute l'interès exigit al bo espanyol a 10 anys escalava fins i tot 3,276%.