Si a començaments de la setmana dèiem que el Bitcoin estava immers en el seu primer tram de dubtes, a finals d'aquesta la criptomoneda regna ha emergit i torno a mirar cap a màxims anuals. L'actiu electrònic creat per Satoshi Nakamoto ha tornat a fer gala de la volatilitat que caracteritza a les criptomonedes, i en qüestió de cinc dies ha aconseguit tombar la que era la seva primera fase baixista en el nou curs. En aquests moments, el BTC es manté sobre els 22.555 euros.

El Bitcoin manté la dinàmica alcista que ve registrant des de començaments del nou any. La realitat és que, amb unes circumstàncies com les actuals i després d'un 2022 tan negatiu per entorn dels criptogràfics, molt pocs esperaven un rendiment així del BTC el mes i mig transcorregut del nou curs. I és que, comptant amb el tram baixista de la setmana passada, el Bitcoin s'apunta una pujada superior al 44% des de principis del nou any.

Tal és l'optimisme que desprèn l'actiu, que aquest s'ha assegut en màxims dels últims sis mesos, i empeny per superar els 22.755 euros que va segellar el passat 15 de febrer, sent aquesta la seva marca més elevada del que portem d'exercici. Malgrat que tot depèn de com evolucioni la conjuntura econòmica i, per descomptat, dels fets que es donin en el mateix entorn de les criptomonedes, el Bitcoin no replega veles i apunta a mantenir la directriu alcista en els mesos que venen.

Els experts veuen senyals alcistes

El rebot a l'alça que el Bit va començar a donar el passat 14 de febrer s'ha vist aixecat per les prediccions que va llançar l'analista de criptomonedes Mohit Sorout el passat 16 de febrer. L'expert, a través del seu compte de Twitter, va explicar que el dollar cost average (DCA) del Bit es troba en un territori de mercat alcista "roent". El DCA no és més que una manera d'invertir en el mercat per la qual l'inversor sempre aposta la mateixa quantitat de diners, sigui quina sigui la circumstància de l'entorn, o si l'actiu ve creixent o decreixent.

En aquest cas, l'expert explica que el Bitcoin es troba en un entorn favorable, i dona senyals d'un abrupte creixement a mitjà-llarg termini, exemplificant-ho amb allò que la dinàmica que la mateixa cripto ha mostrat en anys anteriors. A més d'això, i tal com explica Cointelegraph, hi ha analistes del mercat que plantegen si els senyals de Sorout són massa bons per ser certes.

El Bitcoin deixa enrere el primer tram baixista

Sigui com fos, i passi el que passi, ara com ara, el Bitcoin manté la tendència alcista i ha aconseguit sobrepassar el primer sot de l'any. Ara com ara, sembla que la hipotètica guerra entre la SEC (organisme regulador del mercat dels Estats Units) i les criptomonedes que diversos oradors plantejaven no està afectant la dinàmica de la criptoreina.

Per no dir que la criptomoneda va sortejar amb notòries alces les primeres pujades de tipus de l'exercici. Diversos analistes i experts de mercat afirmen que l'evolució de la macroeconomia és el que guia la cotització de les criptos. El passat curs va ser una prova d'això. I és que, malgrat que els fets esdevinguts al mercat criptogràfic no van ser els més favorables per als actius, l'entorn econòmic va ser una de les lloses més grans per a les criptomonedes.

L'impacte de l'enduriment monetari sembla haver-se minimitzat en els primers compassos del nou curs. El Bitcoin va emergir a inicis de 2023 pels auguris d'una frenada de les pujades de tipus d'interès dels bancs centrals. Malgrat que el BCE manté la direcció i no s'espera una rebaixa de les alces de les taxes d'interès, la Reserva Federal sí que va complir els pronòstics i va afluixar el calat de les pujades de tipus, fins als 25 punts bàsics.

De moment, la criptomoneda regna continua donant senyals que podria continuar creixent. Malgrat això, el sector dels criptoactivos ha demostrat en incomptables ocasions que qualsevol pronòstic, per molt assegut que estigui, pot ser prematur. Es tracta d'un entorn canviant, en el qual qualsevol esdeveniment de certa rellevància afecta de forma directa la trajectòria dels actius electrònics.

El moment actual continua sent favorable. El BTC ha deixat enrere el primer tram baixista, generat per la prohibició del servei de staking per part de la SEC a Kraken, una de les plataformes més grans d'exchange del mercat. Els inversors temien que el regulador nord-americà vetés aquesta modalitat d'inversió en totes les companyies del sector. Malgrat que tot segueix en l'aire, els inversors han prioritzat el bon moment de l'actiu i les perspectives positives que han donat alguns analistes de la indústria criptogràfica. El Bitcoin està a un 0,8% de superar el seu màxim anual.