Els mercats europeus centraran el seu interès la setmana vinent en la reunió del Banc Central Europeu (BCE), de la qual es preveu que es mantinguin els tipus d'interès, així com en els resultats empresarials, les dades de confiança del consumidor de la CE, i el PMI de l'eurozona. Una setmana que, malgrat ser festiu divendres en algunes comunitats autònomes, incloent-hi la de Madrid, la Borsa espanyola operarà amb normalitat.

D'altra banda, les empreses cotitzades han repartit 21.700 milions d'euros en dividends entre els seus accionistes durant el primer semestre de 2025, la qual cosa es tradueix en una alça d'un 10,2% en comparació amb el mateix termini temporal de 2024. A més, la quantitat amb què les cotitzades han retribuït els accionistes al juny ha estat de 2.530 milions, la qual cosa suposa un ascens del 30% en comparació amb el mateix mes de 2024, segons els registres de Borses i Mercats Espanyols (BME) consultats per EP.

Agenda Europa

Dilluns: La setmana començarà sense la publicació de dades macroeconòmiques rellevants, només a França se celebrarà subhasta de deute francès a 3,6 i 12 mesos, assenyala Efe.

Dimarts: Es publica l'enquesta sobre préstecs bancaris del BCE, i la necessitat de finançament net del sector públic de juny al Regne Unit.

Dimecres: El 23 de juliol es coneixerà la dada de confiança del consumidor en la zona euro de juliol.

Dijous: Els inversors estaran pendents de si Banc Central Europea, el guardià de l'euro, compleix les expectatives i manté els tipus d'interès en el 2%. Aquell dia, també sabrem l'índex Gfk de clima de consum a Alemanya, l'enquesta de negocis de França, la taxa d'atur a Espanya amb la publicació de l'EPA per part de l'INE, l'índex de preus del productor (IPP) espanyol, el PMI de l'eurozona, francès, alemany i britànic, i el registre d'automòbils del Regne Unit, d'Itàlia i d'Alemanya.

Divendres. La setmana acabarà tancant a Europa amb els demandants d'ocupació a França, l'índex GfK de confiança del consumidor del Regne Unit i les seves vendes detallistes, la confiança del consumidor de França i Itàlia, els préstecs privats a la zona euro, les expectatives empresarials d'Alemanya de juliol i l'índex Ifo de confiança empresarial en aquest país.

Segons ha destacat el responsable d'Inversions de Deutsche Bank a Espanya, Alejandro Vidal, és previsible que la confiança empresarial en Alemanya continuï consolidant-se, i ha assenyalat que el mercat seguirà pendent de les negociacions comercials més encara si cap a mesura que s'apropa la data límit de l'1 d'agost.

En l'àmbit empresarial, destacaran la presentació de resultats del Banc Sabadell, Galp Energia, Ryanair Hòldings, Enagas, Atresmedia, LVMH, Naturgy Energy Group, Iberdrola, UniCredit, Bankinter, BNP Paribas, Nestle, TotalEnergies i Deutsche Bank, entre altres.

Agenda els EUA

Dilluns. La setmana començarà amb la celebració de subhasta de deute públic a 3 i 6 mesos.

Dimarts: Es coneixerà l'índex Redbook de vendes detallistes, i hi haurà declaracions del president de la Fed, Jerome Powell, fortament castigat per l'Administració Trump.

Dimecres: Pendent de l'índex de sol·licituds d'hipoteca del MBA, les vendes d'habitatges de segona mà de juny, i la celebració d'una subhasta de bons a 20 anys.

Dijous: El més destacat seran els permisos de construcció de juny, l'activitat nacional de la Fed de Chicago, les sol·licituds d'atur, mitjana de 4 setmanes, el PMI manufacturer de juliol i la subhasta de deute a 4 setmanes i 10 anys, i de bons a 8 setmanes.

Divendres: L'últim dia es publicarà la dada preliminar del volum de comandes de béns duradors de juny i el recompte de jaciments actius als EUA de Baker Hughes.

En l'àmbit empresarial destacarà la presentació de resultats Domino's Pizza, Coca-Cola, General Motors, Philip Morris International, Invesco, Moody's, Tesla, Alphabet, Nasdaq i Intel, entre altres.

Agafava-Pacífic

Entre les referències macroeconòmiques protagonistes de la setmana vinent a la regió Àsia-Pacífic destaca dilluns a la Xina la decisió de tipus de préstec preferencial de Banc Popular de la Xina (PBoC). Al Japó, aquest diumenge se celebren eleccions a la cambra alta i una derrota del Govern japonès podria disparar de nou la tensió als bons a llarg termini, a la qual cosa s'afegeix, segons Vidal, les complicacions que podria ocasionar a una economia que es troba en plena transformació.

Dilluns la Borsa de Tòquio no obrirà les portes en celebrar-se al Japó el Dia del Mar, i no serà fins dimecres quan es conegui l'IPC subjacent del BoJ, mentre que dijous es publicarà el PMI manufacturer i del sector serveis de juliol, i divendres, l'IPC de Tòquio.