El Consorci de la Zona Franca ha aprovat aquest dimarts el seu balanç de resultats anual de 2024, que ha tancat amb un benefici de 29,7 milions d'euros, gairebé el doble dels 16,36 milions d'euros. Durant aquest any, va facturar 65,5 milions, un increment de 2,4 milions en comparació amb l'any anterior. Aquesta entitat pública que es finança amb fons propis arriba a un patrimoni net de 654 milions d'euros. 

A més, el Consorci ha informat el plenari de l'inici de les obres d'ampliació del DFactory, que en la seva segona fase permetran passar dels 17.000 metres quadrats actuals a 60.000 de cara a finals de 2026. Es convertirà així en l'espai més ample de Catalunya de col·laboració publicoprivada en tecnologies innovadores i talent creatiu, indústria 4.0, robòtica, impressió 3D, IA, IOtT i nanotecnologia. 

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit que "el CZFB està ampliant el seu àmbit d'influència geogràfica amb el Districte 4.0, com una nova forma d'entendre la Zona Franca, que s'integrarà més a la ciutat, connectant-la més amb el centre i fent-la més eficient i sostenible". Ha afegit que des del consistori treballaran amb el consorci "en projectes que tenen a veure  amb la creació de noves infraestructures, amb l'impuls del transport públic, amb la infraestructura elèctrica... per convertir aquest Districte 4.0 en un pol de desenvolupament i en un nou motor econòmic de la ciutat de Barcelona". 

El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, ha explicat que el DFactory "creixerà per continuar oferint no només una ubicació singular a toltes les empreses" amb qui treballa, sinó també "l'oportunitat de relacionar-se entre elles per generar nous negocis". "En els mesos vinents, començarem la urbanització de tot l’entorn del DFactory Barcelona i la construcció d’un cub de 1.000 m² de vidre, que serà un gran centre d’esdeveniments, no només en l'àmbit industrial o relacionats amb l’economia, sinó de tota mena. També construirem tres edificis, dos dels quals destinats a la instal·lació d’empreses, especialment relacionades amb el món de la salut, l’alimentació i la recerca, entre d’altres. L’altre edifici serà de serveis i volem que tot el conjunt d’aquests tres edificis sigui un gran nucli de referència de la indústria 4.0 mundial", ha afegit. 

Navarro també ha detallat que estan en converses amb el consistori per tal de construir davant de l'Hospital de Vall d'Hebron l'Agència de Salut Pública de Barcelona, amb una inversió de 40 milions d'euros. El consorci ha actualitzat també el seu pla estratègic cap a l'any 2029 per tal de millorar l'espai i potenciar les empreses, amb projectes educatius per a nens i també un llibre històric, 'La creació de la fàbrica de les oportunitats' que explica l'evolució del centre des de l'any 2018 fins a l'any passat.