El president executiu de Naturgy, Francisco Reynés, ha comunicat aquest dilluns la seva renúncia a les seves bonificacions a llarg termini davant la possible opa de Taqa sobre l'empresa energètica. El directiu pren aquesta decisió per evitar un conflicte d'interès i assegurar la neutralitat en les negociacions que s'estan duent a terme entre el grup emiratí i els fons GIP i CVC, de la mà de CriteriaCaixa.

D'aquesta manera, Reynés renuncia a la seva megabonificació "amb l'objectiu de poder continuar actuant amb absoluta independència i neutralitat davant de qualsevol potencial oferta, i així continuar defensant l'interès de la companyia i de tots els accionistes, evitant qualsevol possible conflicte d'interès lligat al resultat de qualsevol potencial oferta", segons assenyala Naturgy en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El president de la cotitzada ha proposat a la comissió de nomenaments i retribucions de retornar el seu esquema de remuneració al model inicial previst al seu contracte de febrer de 2018 i en la política de remuneracions aprovada per la Junta General d'Accionistes de juny del mateix any.

Per la seva part, el consell d'administració, per unanimitat i a proposta de la comissió de nomenaments i retribucions, ha acordat aplicar l'esmentada modificació a l'empara de la vigent política de remuneracions aprovada per la Junta General de març de 2022. "Això significa que el president executiu deixa de participar dels beneficis econòmics de qualsevol possible liquidació del vehicle ILP a causa de qualsevol potencial oferta actual o futura o per qualsevol altra causa", conclou el comunicat.

La decisió arriba pocs dies després que el grup propietat dels Emirats Àrabs Units, Taqa, confirmés que manté converses amb els principals accionistes de Naturgy: Criteria Caixa, el hòlding de participades de La Caixa presidit per Isidro Fainé (26,7% del capital), el fons britànic CVC (20,7%) i el fons nord-americà GIP (20,6%), recentment adquirit per BlackRock.

Es tracta d'una operació complexa per les tensions geopolítiques entre el grup d'Abu Dhabi i Algèria, soci clau per al subministrament de gas a Espanya. A més, la condició estratègica de Naturgy planteja dubtes sobre la possible actuació del Govern d'Espanya, que haurà de decidir si dona el vistiplau en cas que s'arribi a un acord.