Els accionistes fundadors de la cadena de perfumeries valenciana Druni, la família Casp, han arribat a un acord amb el grup empresarial portuguès MC Sonae per integrar a una sola empresa a la cadena gallega de perfumeries Sorral, que des de 2019 és accionista majoritari del grup lusità. La combinació d'ambdós negocis donarà com a resultat el grup més gran de perfumeries del país, amb una facturació aproximada de 800 milions d'euros i una xarxa de més de 470 botigues.

Segons han informat les dues companyies en un comunicat, l'acord consisteix en la creació d'una aliança d'empreses liderada per Druni. La portuguesa MC Sonae aporta a aquesta societat la seva participació actual del 60% en Sorral, on els accionistes fundadors, la família gallega Vázquez, encara controla un 40%. Addicionalment, MC Sonae aporta a la nova societat una "important inversió addicional".

Per la seva part, els accionistes fundadors de Druni, la família valenciana Casp, actuarà com a capçalera del nou grup resultant de la integració. La propietat es reparteix al 50% entre el hòlding controlat per MC Sonae, on els accionistes fundadors d'Arenal mantindran una participació minoritària, i la família Casp, que mantindrà la seu corporativa del Grup a Carlet (València).

D'aquesta forma, aquesta aliança millora els actius i competències conjuntes de MC Sonae, Druni i Sorral. En particular, la combinació dels negocis Druni i Sorral, que mantindrà les dues marques, accelerarà el pla de creixement d'aquestes empreses als canals físic i en línia, aprofitant les seves habilitats i la complementarietat de la seva xarxa de botigues.

Bernardo Casp serà el CEO

El conseller delegat del nou grup serà Bernardo Casp, liderant el projecte juntament amb el seu germà José Casp en aquesta nova etapa. S'incorpora al projecte Rafael Márzan Vázquez com a part de l'equip directiu per la seva "sòlida experiència" al sector.

El tancament de l'operació encara es troba subjecte a les aprovacions de les autoritats competents i s'espera que es materialitzi durant la segona meitat de 2023.

Els responsables de MC Sonae i Druni han assegurat que aquesta operació es tradueix en la creació "d'un operador de referència a la península Ibèrica, en un segment amb alt potencial de creixement." "En unir forces, s'obren noves oportunitats i assegurem un futur encara més brillant per a MC Sonae, Druni i Sorral", han precisat.

En aquesta operació, els accionistes de Druni han comptat amb Quatrecases com a assessors legals i amb Deloitte com assessors de corporate finance, mentre que MC Sonae ha comptat en l'operació amb l'assessorament legal de King & Wood Mallesons.