El fons cripto d'origen català ha tornat a fer un nou pas de gegants en la seva expansió internacional i en el creixement del seu negoci. En aquesta ocasió, la companyia liderada per Lluís Mas ha aconseguit tancar la seva primera ronda d'inversió en 8,5 milions de dòlars, la qual obre la possibilitat que, en un futur no molt llunyà, es donin noves rondes de finançament, les quals aniran encaminades que Belobaba aconsegueixi el seu nou objectiu: cotitzar a la borsa en uns dos o tres anys.

Aquesta és tan sols una de les premisses que la companyia, amb el fons regulat a Gibraltar i operant legalment als Estats Units, i que té presència a diversos països de Llatinoamèrica, vol aconseguir amb aquesta injecció de capital. El cofundador de Belobaba, Lluís Mas ha explicat a ON ECONOMIA des de Dubai que en aquesta primera ronda d'inversió els inversors que han entrat són, principalment, de Portugal i dels Emirats Àrabs Units. El màxim mandatari de la companyia explica que la ronda de finançament s'ha fet entre venture debt i capitals de risc. És a dir, la injecció de capital realitzada a través de capitals de risc permet l'entrada a l'accionariat de Belobaba, mentre que el venture debt és una cosa semblant a un préstec: un inversor posa un muntant perquè la companyia creixi a canvi que aquesta el torni quan es faci més gran.

El salt a la borsa és el nou objectiu a mitjà-llarg termini de la firma d'origen català. Malgrat que encara no saben a quin parquet borsari figuraran, ja que estan assessorant-se sobre quina és la millor opció, entenen que el futur de l'empresa implica figurar en un mercat de valors, una cosa que aportaria més visibilitat a Belobaba i obriria una nova finestra de finançament a la firma.

Belobaba vol conjugar la banca tradicional amb els productes cripto

Malgrat això, la primera ronda d'inversió de l'empresa també va encaminada en fer créixer el negoci de l'empresa a escala internacional. Tal com argumenta Mas, l'objectiu primari d'aquesta ronda és "el creixement tant globalment, com en l'àmbit de producte". I és que, amb l'entrada d'aquests diners, l'empresa vol assentar-se a Lituània com un operador 'híbrid' totalment regulat. És a dir, Belobaba vol ser una companyia que disposi de serveis de banca tradicional, però, alhora, que ofereixi als seus clients l'opció de tenir les seves criptomonedes en l'app de la companyia.

Lluís Mas entén que amb aquest 'push' econòmic, la companyia ofereix un producte més ampli i, sobretot, per a més persones, ja que, fins abans d'aquesta operació, Belobaba era una firma més donada per als inversors institucionals i inversors acreditats. A més d'això, el fundador de la companyia explica a ON ECONOMIA que, amb el múscul financer que aporten aquests 8,5 milions de dòlars, l'empresa podrà finalitzar el mes vinent i mig la regulació VASP (les empreses que permeten la compravenda de monedes virtuals i custodia). És a dir, Belobaba s'assentarà a Lituània, on disposaran d'oficines, i podran operar reguladament com una companyia de custòdia i exchange de criptomonedes a tot el món.

Una operació amb què podrien apropar-se a més clients

Però a més d'això, la ronda d'inversió busca conjugar els serveis de banca tradicional amb l'aportació de la indústria criptogràfica. Com ja fes la companyia a Panamà amb l'aliança amb Canal Bank, Belobaba busca apropar a la gent la indústria cripto, però sense allunyar-se dels serveis tradicionals de la banca. Mas explica que el client "tindrà en la seva app el saldo total del seu compte a Panamà, del seu compte a Europa, però també del seu compte d'actius digitals, i tot això de forma regulada i controlada". El fundador de la companyia considera que aquesta operació permet "diversificar els productes" i creu que "estem creant una aplicació amb valor afegit". Al cap i a la fi, el que Belobaba busca és fer que els clients disposin dels seus comptes amb diners FIAT i dels seus actius digitals.

Cal veure si la companyia aconsegueix continuar augmentant el seu negoci i mantenir l'expansió internacional. De moment, la firma d'origen català situarà les seves oficines centrals a Dubai i Lituània, des d'allà, operarà reguladament a tot el món. Aquesta operació es dona en un context en el qual diversos inversors i companyies del sector de les criptomonedes demanden un marc legal en l'àmbit europeu. MiCA sembla que serà la norma que estableixi el control que diversos agents del mercat sol·liciten. A més d'això, se sembla clau que el mercat cripto disposi d'una regulació molt més àmplia que les que hi ha actualment en algunes àrees geogràfiques, i més atenent a què l'interès pels actius electrònics continua sent creixent.

Belobaba aposta per un futur en què la banca tradicional i els serveis criptogràfics tenen cabuda i poden conjugar-se. A més d'això, aquesta primera ronda d'inversió significa el primer pas de la companyia cap a una futura cotització en borsa, que, la mateixa empresa espera aconseguir en dos o tres anys.