Bankinter es rendeix a les exigències del mercat i comença a oferir dipòsits als seus clients, tant a particulars com a empreses, a qui paga un interès de fins i tot 2,5% i 3% respectivament. El banc no ho està fent de forma massiva, l'entitat que dirigeix María Dolores Dancausa realitza ofertes personalitzades en oficina o per via telefònica, segons el patrimoni i la vinculació de l'usuari. Encara que també els ofereix en la competència per elevar la captació.

Grosso modo, Bankinter ja paga un 2% TAE a través d'un dipòsit a termini fix d'un any a clients amb saldos des de 20.000 euros, però l'esmentada remuneració pot arribar al 2,5% si el saldo és de 50.000 euros o més, segons fonts financeres. En empreses l'oferta és molt més atractiva, el banc ofereix dipòsits a 3 i 6 mesos, i paga entre un 2,6% i un 3% d'interès a partir d'un milió d'euros.

Cal recordar que Bankinter està molt més enfocat que els seus competidors en la gestió alts patrimonis, per això, la consellera delegada ja va aclarir en la presentació de resultats que són "un banc de gestió i assessorament" que, malgrat les pujades de tipus d'interès, estaven oferint "altres productes més atractius que un dipòsit", la qual cosa no significava que "arribat el moment" haguessin de remunerar pels dipòsits, com han començat a fer ara.

Dancausa va reconèixer que de manera majoritària estaven dirigint als clients cap a altres productes com a fons d'inversió o actius de renda fixa, principalment Lletres de Tresor, que han causat una autèntica expectació al mercat aquest 2023. Però ara també s'han llançat a remunerar l'estalvi a través de dipòsits, un dels productes favorits a Espanya per treure-li rendibilitat als diners.

Encara que l'interès que ofereix Bankinter amb els seus dipòsits segueix per sota del preu dels diners. El Banc Central Europeu va pujar els tipus d'interès per última vegada dijous passat, un 0,25% (sent aquesta la setena pujada des de juliol de l'any passat) fins al 3,75%, per la qual cosa els dipòsits són encara molt per sota dels tipus. Tanmateix, la seva oferta millora al país veí.

A Portugal, el banc sí que ofereix dipòsits de manera generalitzada a clients particulars. D'una banda, de manera exclusiva per a nous clients, un dipòsit a 18 mesos amb què paga un interès del 2,50% per a saldos d'entre 5.000 i 200.000 euros. Però, a més, ha llançat uns altres tres nous dipòsits per als quals ja són clients.

Un a 6 mesos amb el qual paga un interès de l'1%; un altre a 12 mesos a l'1,50%; i finalment, un de 18 mesos amb el qual ofereix una rendibilitat de l'1,75%. Els tres dipòsits són per a saldos d'entre 5.000 i 500.000 euros. L'entitat va entrar en la guerra del passiu de Portugal el mes de febrer passat, des d'aleshores ha anat millorant l'oferta segons apugen els tipus.

A Espanya, Bankinter creu que aquesta guerra no es produirà a curt termini, segons va explicar el director financer en la presentació de resultats. "Les ràtios de liquiditat de la banca espanyola són en nivells confortables i no percebo que hi hagi pressa o urgència per llançar dipòsits", va destacar Jacobo Díaz.

Per aquesta raó, el banc taronja no està fent ofertes de forma massiva sinó individualitzades. On sí que creuen que hi pot haver més competència és amb els comptes remunerats, per això Bankinter ja ha llançat diverses ofertes, recordava. Un compte digital sense comissions a l'1% TAE, una altra de similar a través d'EVO (el seu banc en línia) amb la qual ofereixen un 2% i el seu compte nòmina, mitjançant el qual paga un 5% TAE des de fa diversos anys.