El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, ha demanat a les administracions un avanç en la regulació per al sector de les piscines i per a l'ús de l'aigua en general. Planas considera que és necessari adaptar les normes a la situació climatològica actual, amb més períodes de sequera, i no respondre amb reglaments puntuals. En un col·loqui en la 34a Trobada Empresarial al Pirineu, que se celebra aquest dijous i divendres en la Seu d'Urgell (Lleida), el màxim executiu de la companyia catalana ha lamentat que hi ha "un punt d'hipocresia en la regulació" i ha contrastat el significatiu avanç normatiu en la transformació energètica amb el que hi ha hagut en la transformació de l'ús de l'aigua.

Segons la seva opinió, quan es van produir episodis de sequera com el que va viure Catalunya el 2008, es va perdre l'oportunitat de regular la situació de les piscines i l'ús d'aigua en general. D'haver-se fet, considera que s'haurien pogut aprofitar les tecnologies d'estalvi d'aigua que ja existien en aquell moment, "i no es va fer". Planes ha posat de manifest que només s'actua de manera reactiva, no proactiva: "Quan torna a ploure, tothom es relaxa".

Durant la seva intervenció en la taula de debat Ibex: el repte de liderar el mercat mundial, juntament amb el president d'Aena, Maurici Lucena, i amb la presentació de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el màxim dirigent de Fluidra ha recalcat que les piscines no són "grans usuaris d'aigua" i ha posat com a exemple França, on aquests equipaments consumin el 0,15% del total al país. "La piscina és un circuit tancat", ha recordat l'executiu davant de l'auditori de més de 700 empresaris que s'han donat cita en la jornada per tractar temes d'actualitat, geopolítics, econòmics i empresarials.

Per això, una regulació més adequada als nous temps, contribuiria a enfortir al sector de les piscines, ja que seria un reclam per a l'aplicació de noves tecnologies i productes innovadors que afavoreixin l'estalvi d'aigua. En aquest sentit, Planes ha explicat que, actualment, la tecnologia ja permet reduir un 90% la sortida per evaporació.

A Espanya, l'ús de les piscines ve regulat actualment per les normes de seguretat i higiene, en funció de si són equipaments públics o privats. La regulació existent és estatal, encara que les comunitats autònomes també tenen competències en la matèria, sobre els criteris tecnicosanitaris de les piscines.

De cara al futur, el president executiu de Fluidra assegura que la regulació seria bona per al sector. Un segment d'activitat que ofereix "grans marges" i que està en un creixement estructural, amb reptes en digitalització, connectivitat i sostenibilitat. Segons la patronal espanyola del sector de la piscina Asofap, els productes més demandats continuen sent aquells que faciliten el manteniment de la piscina i la seva sostenibilitat, tals com els equips d'electròlisi de sal, els sistemes de dosificació i control, les bombes de calor i les cobertes. Quant a les previsions, al seu últim informe destaca que el sector creix moderadament a nivells previs a la pandèmia, però de manera desigual segons on se sigui a la cadena de valor i el grau d'exposició a la piscina residencial o a la piscina d'ús col·lectiva i pública. I és que la piscina d'ús col·lectiu i pública recupera la dinàmica perduda durant els últims anys davant la piscina residencial. El sector de la piscina a Espanya preveu facturar 1.524 milions d'euros el 2023, un 3,5% més. El creixement esperat és inferior al registrat el 2022, un 5,2%, quan el sector va moure entorn de 1.470 milions d'euros, segons Asofap.