Segons l'informe Solvia, Barcelona va experimentar un augment trimestral del 2% en el preu de l'habitatge el tercer trimestre de l'any i va arribar als 3.849 €/m². En l'àmbit interanual, el creixement va ser del 5%, per sobre del 4,2% registrat el trimestre anterior. Els districtes amb pujades més import ants van ser Sant Andreu, Sant Martí i l'Eixample, amb increments trimestrals que van oscil·lar entre l'1,6% i el 3,3%. Iñaki Una ain remarca que la variació dels preus a Barcelona al llarg del 2024 ha estat realment molt espectacular. La pujada de preus ha estat repartida per tots els barris de manera més o menys homogènia, “tot i que probablement el barri que ha augmentat més ha estat el barri de Sant Martí, amb un increment del 18%, però la resta tots estan en la gran majoria en un augment de dues xifres”.
Poble nou, el gran canvi
La capital catalana cada cop està canviant més. Amb la seva infinitat d'obres per tota la ciutat, Barcelona s'ha convertit en una de les localitats espanyoles que s'ha transformat més en les últimes dècades. Si parlem d'habitatge, cada cop és més complicat trobar un lloc assequible i segur per viure-hi i el que abans es consideraven barris obrers, ara s'han convertit en el lloc perfecte per residir-hi. Aquest és el cas del Poblenou. Fa només uns anys, aquest barri no tenia tot el que fa en un lloc atractiu per a la residència: no tenia gaire comerç ni lleure, els carrers no estaven gaire nets i a més, era considerat un lloc de poc luxe, reservat per a les famílies més treballadores. El canvi d'aquest barri ha estat progressiu. Tot va començar l'any 2000 quan l'Ajuntament de Barcelona va proposar una nova iniciativa anomenada 'Districte 22@ '.
Les zones més cèntriques continuen concentrant el volum més gran de sol·licituds d'habitatges de lloguer. Barris com Gràcia, Eixample, Sagrada Família, Poble Nou, Ciutat Vella, són els més cobejats per a Unsain. Són preferits tant pels que arriben a la ciutat per treballar com pels que venen a estudiar.
Fora de la Ciutat Comtal, la demanda es concentraria principalment en àrees universitàries, on la presència d'estudiants impulsa el mercat. "Estem parlant de ciutats com Girona, Tarragona, Reus (Tarragona) i Lleida, on la necessitat d'aquesta modalitat d'allotjament, especialment durant el curs acadèmic, és especialment alta", anomenen des de Solvia. A més, en altres parts de la regió, com l'àrea metropolitana de Barcelona, els experts també veuen una demanda creixent d'habitacions per part de joves professionals que es traslladen a aquestes zones per motius laborals i busquen opcions flexibles mentre s'adapten.