La Confederació Marroquina d'Agricultura i Desenvolupament Rural (Comader, l'única patronal agrícola del país) va presentar una denúncia davant dels tribunals d'Espanya. La patronal denuncia, en el marc de les protestes del camp, els atacs que pateixen els camions del país magribí que transporten fruites i verdures destinades al mercat de la Unió Europea (UE), va informar aquest divendres EFE el president de l'organisme, Rachid Benali.

"Hem constatat que hi ha una hostilitat creixent i més atacs contra els nostres camions que es registren més aviat a Espanya", va lamentar Benali. El president de Comader va apuntar que l'objectiu de la denúncia és "defensar la imatge" dels agricultors marroquins contra les acusacions que se'ls dirigeix de no ser sotmesos a les mateixes exigències que els seus col·legues comunitaris, més enllà "del problema material" que es manifesta en els danys que pateixen els camions atacats.

Comader també va treure un comunicat en el qual va anunciar la seva decisió i va subratllar que els productes marroquins compleixen totes les condicions sanitàries i fitosanitàries, i se sotmeten a un control estricte de les autoritats marroquines i europees abans d'entrar al mercat comunitari.

"Els productes agrícoles marroquins exportats cap a la UE en el marc de l'Acord d'Associació compleixen de manera estricta, i sense cap excepció, les exigències reglamentàries dels mercats de destinació", es llegeix en la nota. El comunicat denúncia "atacs recurrents" contra els camions marroquins, acompanyats d'una "estigmatització mediàtica inèdita".

El portaveu del govern marroquí, Mustafa Baitas, va dir ahir dijous que el seu país "va activar canals diplomàtics" per protegir l'accés dels productes agrícoles del país marroquí al mercat comunitari.