21/12/2017

21-D L'independentisme humilia Rajoy

Mariano Rajoy ha perdut el “referèndum” que va convocar en forma d’eleccions al Parlament per validar a les urnes el nou ordre polític imposat per l’aplicació de l’article 155 a les institucions catalanes. L’independentisme ha humiliat el president del Govern espanyol en els comicis més anòmals de la història de Catalunya.

El president Carles Puigdemont, a l’exili a Brussel·les, candidat de Junts per Catalunya (JxCAT) i el vicepresident Oriol Junqueras, cap de llista d’Esquerra (ERC), han estat ratificats a les urnes amb una nova majoria independentista que completa la CUP. I han amargat la victòria en vots i escons, tan històrica com pírrica, d’Inés Arrimadas, la candidata de Ciutadans.

Les forces independentistes han aconseguit un rècord històric de vots: 2.079.340 (70 escons). Per contra, la suma del ‘bloc del 155‘ suma 1.902.061 vots (57 escons) i els Comuns, 326.360 (8 escons).

El creixement de l’independentisme no s’atura. Tot i la repressió exercida per l’Estat espanyol contra el sobiranisme -amb els processos judicials, la intervenció econòmica, la violència policial durant l’1 d’octubre i l’ofensiva empresarial- les opcions independentistes continuen guanyant adeptes. Concretament, des de la consulta del 9-N de l’any 2014 fins aquest 21-D, han crescut en 201.608 els vots independentistes.

Puigdemont deixa clar a Rajoy amb el discurs de Cap d'Any que no pensa cedir
Editorial José Antich Editorial José Antich