Noche de filtraciones en la capital del Estado. Después de que el PSOE haya filtrado las exigencias que le ha hecho Unidas Podemos, que pasan por una vicepresidencia y cinco ministerios, los socialistas han decidido filtrar ahora todas las ofertas que Pedro Sánchez ha hecho a Pablo Iglesias. La última de estas ofertas, este miércoles por la mañana contemplaba una Vicepresidencia de Asuntos Sociales, el Ministerio de Vivienda, el Ministerio de Sanidad y el Ministerio de Igualdad. No obstante, desde Podemos desmienten que esta fuera la última oferta.

 

Según el documento socialista, a lo largo de las negociaciones ha ofrecido una vicepresidencia y tres ministerios. Entre los ministerios ofrecidos, siempre según Ferraz, hay los de Vivienda, Ciencia, Agricultura y Pesca, Sanidad, Turismo y Deporte, Cultura e Igualdad. De la misma manera, desde el PSOE aseguran que aceptaron que Irene Montero fuera la vicepresidenta de Asuntos Sociales, como exigía Unidas Podemos.

Abans, el PSOE ha decidit filtrar les exigències d'Unidas Podemos per al govern de coalició. Segons el document difós pels socialistes, els seus potencials socis haurien demanat tot un seguit de competències que s'articularien en una vicepresidència social, que recauria en Irene Montero, i cinc ministeris del govern. Aquestes peticions les consideren "inassumibles" des de l'entorn de Sánchez. Això es produeix a hores de la segona votació d'investidura al Congrés dels Diputats. Des de Podemos han reaccionat assegurant que es tractava d'un document de treball inicial.

D’aquesta manera, segons el document que ha difós Ferraz confirmat per Podemos, els de Pablo Iglesias demanen una Vicepresidència de Drets Socials i Mediambientals, a més de cinc ministeris: un de Drets Socials, un de Justícia Fiscal, el de Treball, el de Ciència i el de Transició Energètica. Entre aquests ministeris assumirien les àrees que voldia Unidas Podemos per a realitzar polítiques socials, des d’apujar novament el salari mínim fins a abaixar la factura de la llum.

"Les exigències de Podemos són inassumibles", asseguren des de l'entorn de Pedro Sánchez, que denuncia que "no s'han mogut d'aquestes".