Són els "Ángeles Custodios", herois sense capa que protegeixen els espanyols de bé, germanetes de la caritat que "resisteixen" els embats dels enemics de la pàtria. Les seves gestes són llegendàries, i narrar-les com si es tractés de la reencarnació d'El Cid, una obligació moral. Si, 'compatriotes', parlem de la Guàrdia Civil, factoria de relats èpics i inventats. Dominen la literatura amb la mateixa traça que repartint 'estopa' contra votants indefensos. Sí, hem dit inventats, perquè de tant en tant cauen les caretes i els suposats herois de la Benemèrita no són més que personatges d'històries per no dormir. Com el que s'ha posat de manifest en el cas de Brain Mohamed, un agent condecorat amb la creu del mèrit per haver rescatat 5 immigrants menors a una cova en flames el 2017. El compte del cos armat i diaris de referència de l'espanyolisme com l'ABC ho van explicar 'a bombo y platillo'. Dos anys després, el llautó ha quedat al descobert.

Brain Mohamed guardia civil ABC

Brain Mohamed "heroi" guàrdia civil ABC.es

Tot anava bé pels interessos de la pàtria fins que van aparèixer en escena uns molestos companys de viatge: testimonis de la presumpta gesta. I a partir de la declaració d'aquestes persones, els tribunals castrenses i ara la sala militar del Suprem li han retirat els honors perquè ni heroi, ni 'gaites'. "No se ajusta a la realidad de lo acontecido", han dit els jutges, que això sí, l'han aplicat mesures molt severes, castigant-lo sense postre, o el que és el mateix: 10 dies de feina i sou. No hi ha misericòrdia. Drama nacional. Però no per la mesura punitiva, sinó per la repassada que s'ha emportat a xarxes. 

Guardia civil invent La VanguardiaLa Vanguardia

No busquin la notícia de la suspensió del no-heroi als mateixos mitjans que el van elevar a la categoria de Superman verd. Malbarataran el seu temps (i la seva paciència).