La terrible gota freda que ha inundat el País Valencià, Múrcia, sud-est d'Andalusia i que ha afectat altres regions espanyoles deixant una petja de destrucció i mort continua provocant reaccions surrealistes, comentaris inapropiats i la utilització de la tragèdia per part de determinats entorns policials. L'últim cas és al·lucinant, ridícul i ben caspós, i ha deixat els usuaris de la xarxa perplexos, com ara Toni Soler. El presentador ha reaccionat a un tuit de la Guàrdia Civil amb una expressió que resumeix perfectament el contingut del missatge: "Mare de Déu senyor". I és que la Benemérita s'ha autoproclamat com a escollits del Senyor, àngels sense ales que compleixen amb la missió encomanada pel creador: salvar els afectats pels aiguats salvatges dels últims dies.

Toni Soler aplaudeix està passant

Toni Soler, 'Està Passant'. TV3

Literalment, el compte de la Guàrdia Civil diu: "El Supremo Hacedor le dijo al ángel: Baja y salva todas las vidas que puedas.Y el ángel contestó: Sí, señor, pero quítame las alas para que nadie sospeche". No és pas el dia dels innocents, la piulada és tan real com el color verd de l'uniforme de l'institut armat. La pudor de naftalina i d'una Espanya en blanc i negre és tan evident que ha fet explotar la xarxa social, escandalitzada amb la instrumentalització del desastre per part del cos i la referència bíblica que pilla lejos, que diria Errejón, a molta població del suposadament laic estat espanyol.

Guardia Civil rescat gota freda @guardiacivil

Guàrdia Civil. Rescat a la gota freda @guardiacivil

Sí, Toni, Mare de Déu senyor. Els àngels salvadors porten tricorni. Potser que no ens en vam adonar a Catalunya l'1-O perquè estàvem molt ocupats esquivant cops de porra, puntades i altres maniobres divines. I perquè el "supremo hacedor" els ha tret les ales perquè no en sospitem. No és la Guàrdia Civil, és la Guàrdia Divina. Delirant.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat