Per si no ho sabien, el 2 d'octubre es celebra 'el día de los ángeles custodios'. Traduint-lo a llenguatge normal i corrent, i deixant la retòrica èpica i bíblica, és el dia de la policia. I és clar, qui ha estat una de les persones més entusiastes amb l'efemèride? Qui ha deixat ben clara la seva genuflexió indestructible a les forces de seguretat espanyoles? Una política catalana. L'Arrimadas d'Hacendado, que va dir Toni Soler. Sí, Lorena Roldán, la número 1 de Cs al Parlament de Catalunya, que segueix fil per randa el manual del partit: L'incendi i l'acusació permanent contra els catalans i la lloa i adulació sense mesura de tot allò que porti la rojigualda a sobre. Si pogués, els beatificaria: "Les damos todo nuestro apoyo y agradecimiento por su incansable trabajo para protegernos y para defender la libertad en nuestra tierra. ¡Estamos orgullosos de vosotros!". La piulada dona molt punts a la banda de Rivera. 

Lorena Roldan Albert Rivera EFE

Lorena Roldán Albert Rivera EFE

Tot i que no tothom comparteix les reverències i l'orgull de Roldán cap a policies i guàrdies civils. Sobretot perquè el tuit de la taronja deixa de banda detalls importants. Per exemple, parlar de defensa de la llibertat quan es tracta de cossos policials que quan venen a Catalunya, ho fan per repartir cops de porra, deixar ferits, i emportar-se detinguts per motius que només coneixen ells, els jutges i els mitjans de comunicació afins. Un 'petit' matís, sí, que segurament se li ha escapat. Que curiós, oi? Com que sembla que la tarragonina té una memòria tan fràgil com la fermesa de les seves conviccions morals i ideològiques, la xarxa li ha recordat d'altres 'mèrits' dels seus ídols. Aquests però són per abaixar el cap i tancar Twitter: "Ángeles con porra".

Lorena Roldan España EFE

Lorena Roldán Espanya EFE

Roldán segueix fent mèrits per convertir-se en la millor deixebla de Girauta i companyia. A veure si s'anima i marxa amb ell a Toledo. Sobretot perquè estarà molt més a prop dels seus adorats agents.