El dia que fa dos anys de l’1-O, els mitjans unionistes s’esforcen per criminalitzar el moviment sobiranista català. Ana Rosa Quintana i Antonio García Ferreras han fet mans i mànigues al matí als seus programes per desmuntar el relat independentista. A Telecinco, la periodista madrilenya ha assegurat que les càrregues policials van deixar només “dos heridos” el dia del referèndum; a La Sexta, el presentador d’‘Al Rojo Vivo’ no s’ha pogut estar de barrejar CDR i terrorisme amb una comparació molt poc encertada amb els atemptats de l’11-S als EUA. I a Antena 3, què ha dit Susanna Griso?

espejo publico 1

Antena 3

La presentadora d’‘Espejo público’ ha fet un ridícul colossal quan, durant la cobertura informativa del segon aniversari de l’1-O, ha entrevistat un guàrdia civil que havia d’explicar l’operatiu previst pel dia d’avui a Catalunya. Al plató, tot preparat per a continuar amb la campanya difamatòria contra l’independentisme. Però l’escena amb l’agent denunciant la violència indepe se’ls ha desfet de seguida com un terròs de sucre.

espejo publico 2

Antena 3

L’escena, que ja corre a través de les xarxes socials, comença amb Griso alarmant l’audiència: “Dos mil policías y guardias civiles están movilizados hoy por el interior de Catalunya ante el riesgo de ataques a edificios y carreteras. Yo le quiero preguntar a Ismael Guerrero, guardia civil en Catalunya, si están preocupados. ¿Temen un día complicado?”. L’agent entrevistat, sorprès: “Buenos días, Susanna. En primer lugar, la quiero corregir. Yo no estoy destinado en Catalunya. Yo hablo en nombre de mis compañeros destinados en Catalunya”. Un bon començament. El guàrdia civil no és a Catalunya però el tenen allà per explicar en directe el que hi passa.

Gonzalo Bans, company de Susanna Griso a ‘Espejo público’ i expresentador d’‘El Gato al Agua’ d’Intereconomía, visiblement molest amb la resposta de l’agent, el burxa per veure si en pot treure alguna cosa: “A día de hoy no está destinado pero sí que lo estuvo durante 11 años. A día de hoy, por las circunstancias diversas, que si quiere luego nos explica, ya no lo está, aunque sí lo ha estado”. Però el guàrdia civil Ismael Guerrero és clar: “Creo que hay un error. Yo no he estado nunca destinado en Catalunya. Yo estoy hablando en nombre de mis compañeros destinados en Catalunya”. La humiliació és total, la suor freda recorre l’esquena de Griso i el seu col·laborador, que no saben on amagar-se. Tocats i enfonsats, retratats davant l’audiència.

espejo publico 3

Antena 3

Un senyor que no ha estat mai treballant a Catalunya, entrevistat a Antena 3 perquè expliqui com se senten els seus companys i ell mateix patrullant per les places i els carrers catalans. L’agent nega davant les càmeres que estigui destinat a Catalunya. Ni ara, ni mai. Si li arriben formular una pregunta més, potser acaba revelant que ni tan sols és guàrdia civil.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat